vineri, 29 martie, 2024

Un grup din Sibiu face 100 mil. lei din decoraţiuni interioare şi materiale de construcţii

Distribuie:

Publicat:

Grupul SN Deco din Sibiu, fondat de familia de antreprenori Draser şi care iniţial a produs halviţă şi ciocolată de casă, a ajuns la afaceri de 100 mil. euro din decoraţiuni interioare şi materiale de construcţii după ce familia care deţine businessul a decis să schimbe domeniul de ac­ti­vitate din cauza lipsei de per­sonal specializat din sec­torul dulciurilor.

Practic, grupul SN Deco a luat naştere în urma unei reorganizări a societăţii Sieben­bur­gi­sches Nugat, care pro­ducea halviţă şi ciocolată de casă după reţele ştiute de saşi. Sieben­burgi­sches Nugat a fost înfiinţată de către Georg Draser, tatăl lui Draser Uwe Werner, în 1991, în Şeica Mică.

„În 1991, eu am plecat la fratele meu în Germania pentru a-mi continua studiile în limba germană. Tatăl meu a avut o legătură puternică cu România şi a rămas aici pentru a continua afacerea cu halviţă şi ciocolată“, a povestit Uwe Werner Draser pentru ZF.

Astfel, când Uwe Draser s-a întors în ţară a observat că nu mai are personal spe­cia­li­zat în producţia de hal­viţă şi cio­colată de casă şi a trebuit să se reprofileze pen­tru a nu închide firma. În pre­zent, grupul SN Deco de­ţine zece companii achiziţionate pe parcursul celor 16 ani de activitate (în­ce­pând cu 2002), grupul ajungând astfel la structura pe care o are în pre­zent. Grupul are 450 de angajaţi şi a în­cheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri totală de 100 mil. lei şi un profit de 4,5 mil. lei.

sursa: zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img