sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un gust de nedescris – Salata care este de 10 ori mai gustoasa ca salata boeuf

Distribuie:

Publicat:

Este o salata deosebita ca gust si aspect, insa deloc sofisticata in ceea ce priveste ingredientele folosite. Daca nu preferati maioneza sau sunteti la dieta, o puteti inlocui cu smantana degresata sau iaurt. Asezonati salata cu condimentele preferate si savurati-o cu placere! Pofta mare!

Ingrediente:

    200 g de file de pui afumat   
    150 g de castraveti
    150 g de ciuperci marinate
    1 ceapa
    0.5 legatura de ceapa verde
    4 oua
    5 linguri de maioneza
    sare dupa gust
    unt pentru prajire

Mod de preparare:

Taiati carnea si castravetii pai (mediu). Fierbeti ouale, curatati-le si treceti-le prin razatoare. Tocati ceapa marunt si prajiti-o in putin unt. Taiati ciupercile felii sau sferturi (depinde de marimea lor). Tocati marunt ceapa verde.

Citeste si Nu te mai opresti din mancat – Salata de paste cu creveti si dressing

Asezati ingredientele salatei in straturi (asezonand fiecare strat cu sare si maioneza dupa gust), dupa cum urmeaza: fileul de pui, castravetii, ciupercile, ceapa prajita, ceapa verde si ouale. Decorati salata dupa preferinte (de ex. cu verdeata, rodie, rondele de castraveti etc.).
Nota: Puteti inlocui maioneza cu smantana, in care veti adauga 1 lingurita de mustar pudra si putin piper negru.
Beneficii sanatate castraveti murati

    Castravetii murati ajuta digestia

Castravetii murati stimuleaza digestia. Sunt o sursa ideala de fibre naturale, care te ajuta sa digeri mai usor anumite mancaruri, mai ales carnea. De aceea, foarte multi nutritionisti recomanda consumul castravetilor murati.

    Castravetii murati previn cancerul de colon

Castravetii murati preparati in saramura, nu cei preparati in otet, tin sub control flora intestinala! Acestia au proprietati nutritionale foarte vaste si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor. Consumul regulat de castraveti murati previn cancerul de colon, spun expertii.

    Castravetii murati te ajuta sa slabesti

Include castravetii murati in dieta ta zilnica si curand vei observa beneficiile lor asupra taliei tale. Castravetii murati nu contin grasimi si au foarte putine calorii!

    Castravetii murati iti intaresc sistemul imunitar

Catravetii murati contin minerale, fier, calciu si magneziu care iti ajuta corpul sa functioneze in mod optim. In acelasi timp, castravetii murati sunt o sursa bogata de vitamina C. Castravetii murati si vegetalele murate pot face minuni pentru organismul tau. Te ajuta sa lupti impotriva racelilor si infectiilor respiratorii.

    Castravetii murati iti dau energie

Alt beneficiu al castravetilor murati este acela ca iti dau foarte multa energie. Castravetii murati contin mici cantitati de vitamina B, aceasta substanta ajutandu-te sa transformi alimentele pe care le mananci in energie necesara functionarii corpului. O portie de castraveti murati contine 5% din vitamina B6, acid pantotenic si riboflavina.

    Castravetii murati ajuta vederea

Contin Vitamina A, un nutrient important pentru sanatatea ochilor. Aceasta vitamina previne cataracta.

    Castravetii murati sunt o sursa excelenta de antioxidanti

In afara de vitamine si minerale, castravetii murati sunt bogati in antioxidanti. Rolul lor este acela de lupta impotriva radicalilor liberi si sa previna efectele lor negative, cum ar fi imbatranirea prematura.

sursa: viatasisanatate

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img