vineri, 29 martie, 2024

Un important antrenor roman e convins: “Simona Halep va mai castiga titluri mari. Acesta este doar inceputul”

Distribuie:

Publicat:

Antrenorul constantean Radu Popescu spune ca Simona Halep a depasit un prag deosebit prin castigarea unui turneu de Grand Slam si ca acesta e doar inceputul. 

La cateva zile dupa finala de la Roland Garros castigata de Simona Halep, impresiile si imaginile lipite pe retina sunt inca vii. Abia mai tarziu vor incepe sa se estompeze poate, ramanand doar amintirea senzatiilor traite. De eroi, de apropiati sau de cei care au vazut meciul de la distanta.

Radu Popescu este un antrenor prin mana caruia au trecut nume importante ale tenisului de la noi. Cu Andrei Pavel a lucrat de cand acesta avea 12 ani si a fost o colaborare folositoare, de lunga durata, lui George Cosac i-a pus racheta in mana, pe Horia Tecau l-a supravegheat si insotit la turnee in perioada lui de inceput, iar pe Simona Halep o stie de cand aceasta a inceput tenisul, la 7 ani.

Intr-un interviu de la finalul lui 2015, dupa Turneul Campioanelor de atunci, antrenorul remarca presiunea imensa resimtita de jucatoare, cea pe care si-o atragea singura, dar si cea exterioara, a marelui public. "Eu cred ca va reusi un rezultat mare. Trebuie sa-si vada de drumul ei si va reusi. Are calitate", spunea el. Si amintea un episod din copilarie, dinainte de turneul parizian din 2008, cand a triumfat la junioare:

"Chiar mi-a zis atunci: "Dom profesor, eu vreau sa cistig". Am mesaje salvate cu treaba asta. "Vreau sa-l egalez si eu pe Andrei si sa cistig la Roland Garros". Ea nu-si propune ceva ce nu poate sa realizeze".

De cativa ani, anii petrecuti in elita, actualul lider mondial si-a propus sa ajunga numarul unu mondial. Si a izbutit. Apoi s-a concentrat pe urmatorul mare obiectiv, un titlu de Grand Slam. Si l-a atins si pe acesta. Iar antrenorul cu care a lucrat cand era copil a vazut finala si a savurat victoria pe care mica sa eleva de altadata i-o anuntase chiar si fara sa stie ca o face. Prin "ambitia cu care juca fiecare minge, fiecare punct si puterea de a munci".

– Domnule Popescu, unde ati vazut meciul?

– Acasa, si l-am vazut bine de la inceput pana la sfarsit, am fost relaxat, am avut timpul necesar sa intru in meci. Mi-a placut mult de ea si de atitudinea ei si de saltul pe care l-a facut, unul foarte mare, si mai ales in plan mental. Chiar si in joc, loviturile merg de la sine daca picioarele sunt la inaltime. Lovitura e mai de efect, chiar si cele in extremis, una defensiva care-i permite sa reconstruiasca. Ea a crescut putin capacitatea vitala de efort, capacitate care o sa-i permita sa-si pastreze pozitia acolo, fiindca toata lumea o sa traga de ea, toata lumea o sa dea maximum cu ea si e nevoita sa faca la fel. Nu-ti poti permite pauza, doar daca e planificata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img