miercuri, 24 aprilie, 2024

UN MEDIC DE FAMILIE VASLUIAN SPUNE “ NU” CJAS VASLUI.

Distribuie:

Publicat:

Prinși între ciocan si nicovala”, între necesitățile pacienților , traiul lor zilnic si birocrația sistemului- așa s-ar putea traduce refuzul medicilor de familie din întreaga țara de a refuza semnarea actului adițional impus de Casa de Asigurări de Sănătate. In județul Vaslui dintr-un numar de 159 de doctori, doar unul singur a refuzat semnarea documentelor cu Casa Județeana de Sănătate Vaslui. Medicul vasluian George Silvestrovici trage un semnal de alarma asupra atitudinii iresponsabile a instituției care guvernează banii romanilor.

 

REFORMAREA MEDICINII DE FAMILE LA “ SFANTU’ AȘTEAPTĂ”

 

“ Nesemnarea actului aditional a fost anunțată cu 6 luni înainte, au fost mai multe discuții esuate la Casa Nationala, inclusiv un miting de amploare a medicilor veniți din țara în Piața Victoriei.

 

Atitudinea iresponsabila din ultimele săptămâni a CNAS a lăsat fără medic de familie milioane de asigurați, repercursiunile pentru aceasta fapta deși nu sunt mediatizate sunt grave. Dreptul constituțional la sănătate a fost încălcat. Într-o societate functionala aceasta s-ar fi soldat cu anchetarea imediata a ministrului și Presedintelui Casei, nu numai cu demiterea acestora.

 

Riscul vital imens la care au fost supusi mii și mii de pacienți cine și-l asuma? Autorități care nu au nici în clin, nici în mâneca cu sanatatea?

Prin statut CJAS are obligatia sa contracteze LA TIMP servicii de asistenta primara pentru asigurați. Poziția mea este coerenta cu cea a colegilor mei din organismul central SNMF. Astăzi 5 ianuarie mai suntem peste 1000 de cabinete în țara care nu am reluat activitatea.

Trag un semnal de alarma despre modul ilegal, dar și neetic în care au procedat Casele Judetene de Sănătate în țara. Amenintarea este prevazuta la articolul 206 din codul penal cu pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 1 an. Aici incluzandu-se și amenințări voalate și alte tertipuri pe care angajații Caselor le-au utilizat asupra unei părți din cei 158 de colegi ai mei.

Este ilegala și imorala, de asemenea, obligarea pacientilor de a se inscrie la un alt medic de familie atunci când bine știți relația foarte apropiata ce se creeaza intre medic și pacient. Țineți cont ca în Vaslui medicul primește 10 Ron pe consultatie brut, iar judetul se va confrunta datorită varstei actualei echipe cu lipsa medicului de familie în peste 20 de comune începând cu acest an. Cabinetele, utilitatile și accesul sunt aceleași ca în anii 80-90 în majoritatea locurilor.

Reformarea medicinii de familie a fost mutata la data de 31 martie 2018 data la care expira aditionalul semnat ieri. Doresc sa continui activitatea în cabinetul meu din Dumesti și totodata sa pot oferi condiții si servicii de calitate în beneficiul asiguratilor din aceasta zona izolată și cu deficit de medici. Aceasta se poate face în condiții contractuale care țin de debirocratizarea actului medical, precum și de reprofesionalizarea acestuia” ne-a declarat doctorul George Silvestrovici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img