marți, 19 martie, 2024

Un medic roman a dezvaluit remediul la indemana tuturor pentru a „steriliza” caile respiratorii

Distribuie:

Publicat:

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, toți caută tratamentul-minune pentru a-i ține departe de infecția cu acest virus. Medicii au atras atenția în mod repetat asupra medicamentelor administrate preventiv, menționând că face mai mult rău decât bine. Un medic român a prezentat, însă, singura soluție naturală de a „steriliza” căile respiratorii fără a ne pune în pericol sănătatea.

Medicul român despre administrarea preventivă a medicamentelor: „Ai multe șanse să rănești mucoasa”

Văzând atâtea mituri apărute în mediul online, medicul Radu Crișan, aflat în prima linie de luptă cu covid-19, și-a făcut timp pentru a combate aceste informații. El spune că medicamentele antivirale ori cele prevăzute în schema de tratament din spitale, administrate preventiv pentru coronavirus, fac mai mult rău decât bine.
Unul dintre mituri era legat de infuzie de busuioc, despre care medicul spune că ai toate șansele să rănești mucoasa în loc să ții virusul la distanță.

„În opinia mea, făcând aceste inhalaţii, ai mai multe şanse să răneşti mucoasa, să o iriţi şi să iei virusul, eventual mai facil, decât să stai liniştit. Un lucru, însă, este de recomandat, şi asta cu siguranţă că recomand pentru că nu are ce să strice şi vă garantez că aduce numai beneficii : apa cu sare.”, spune medicul.

Medicul recomandă gargara cu apă cu sare pentru „sterilizarea” căilor respiratorii
Medicul susține că a studiat haloterapia (n.r. utilizarea aerosolilor salini) și că aceasta ar ajuta în tratarea bolilor la nivelul căilor respiratorii. El atrage atenția, însă, că nici gargara cu apă cu sare n-ar trata coronvirusul, ci doar ar ajuta la sterilizarea căilor respiratorii.

„Dacă vreţi să faceţi ceva în plus, dacă vreţi să vă sterilizaţi căile respiratorii superioare, puteţi să faceţi apă cu sare. Concentraţia este aproximativ egală, sau apropiată cu cea a serului fiziologic. Să fiţi siguri, treaba aceasta se poate realiza aşa: în 300 de ml de apă, apă curată evident, se pune o linguriţă de sare (sare Himalaya sau sare de Cacica), se face o soluţie cu o concentraţie de aproximativ 1-1,5%, cam aşa, depinde de linguriţă, depinde de cât mai scăpaţi pe lângă. Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau puteţi face gargară. Luaţi câte un gât de soluţie şi faceţi gargară cu ea.”, spune acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img