sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Un medicament revolutionar ce lupta impotriva cancerului se afla in etapa finala de analiza. Va putea trata mai multe tipuri de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un medicament aflat in faza de experiment a ajutat medicii, in sfarsit, sa trateze jumatate din cazurile de cancer care de obicei deveneau imune la pastile.

Cercetatorii de la Universitatea din California, din San Francisco, au folosit un medicament in curs de dezvoltare, facut de Revolution Medicines, care ajuta la incetinirea cresterii celulelor de plamani, piele, coloana si pancreas, conform Dailymail.co.uk.
 
Tipurile de cancer pe care medicii spera sa le trateze sunt destul de „incapatanate” datorita mutatiilor ce fac celulele sa creasca necontrolat. De vreme ce experimentele pe animale au intrerupt cu succes acest proces, cercetatorii planuiesc sa expedieze medicamentul catre clinici sa il incerce, ca doctorii sa poata trata celulele canceroase.
 
Orice tesut corporal poate deveni canceros din cauza procesului de clonare a celulelor care poate deveni corupt de mutatiile genetice. tesuturile noastre sunt in continua regenerare prin procesul de creare de noi celule, care se realizeaza prin diviziunea celulara. Aceste diviziuni sunt declansate de comunicarile transmise ca intr-un joc de genul „telefonul fara fir” sau pe o cale semnalata.
 
intrucat instructiunile pentru diviziunea celulara sunt transmise liniar, exista probabilitatea sa fie intrerupte ceea ce poate cauza mutatii genetice care sa provoace diviziunea necontrolata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img