vineri, 29 martie, 2024

Un Milion de Stele 2018 Husi : actiunea se va desfasura in doua locatii

Distribuie:

Publicat:

Duminica, 11 noiembrie 2018, incepand cu ora 19.00 dupa Sfanta Liturghie de la ora 18.00, va avea loc actiunea „Un milion de stele” organizata de Centrul Diecezan Caritas Iasi.

Actiunea Un million de stele este o initiativa Caritas ce se desfasoara in mai multe tari europene in fiecare an inainte de Craciun. In Romania, acest eveniment se desfasoara la nivel national din anul 2009. In timpul evenimentului, se aprind candele in spatii publice, piatete, biserici, fiecare lumanare reprezentand un simbol de solidaritate pentru o persoana aflata in nevoie.
Scopul acestui eveniment este sensibilizarea comunitatii si ajutorarea celor care traiesc in saracie, cei marginalizati social, singuri sau bolnavi.

Actiunea este organizata si derulata de CENTRUL DIECEZAN CARITAS IASI, care din anul 1990 actioneaza in domeniul serviciilor sociale comunitare. Asociatia Caritas promoveaza caritatea, furnizeaza servicii sociale persoanelor defavorizate, raspunzand profesionist prin implicare si devotament nevoilor cu care se confrunta societatea prin educarea, ajutorarea si dezvoltarea acesteia. Principalele domenii de activitate ale Centrului Diecezan Caritas Iasi sunt: Domeniul Copii, Tineri, Familii si Domeniul pentru Varstnici si Persoane cu Dizabilitati​.

In acest an, evenimentul „Un milion de stele” se va desfasura in urmatoarele comunitati, in care se vor colecta fonduri pentru sustinerea beneficiarilor programului de Ingrijire la domiciliu:

Husi: „Biserica Sfantul Anton de Padova” si  „Biserica Nasterea Sfintei Fecioare Maria”
Iugani: „Biserica Sfanta Fecioara Maria, Regina”
Halaucesti (Iugani): „Biserica Nasterea Sfintei Fecioare Maria”
Faraoani: „Biserica Sfantul Anton de Padova”
Valea Mare (Faraoani): „Biserica Sfantul Mihail”
Oteleni: „Biserica Biserica Sfanta Ana”
Sabaoani: „Biserica Sfantul Mihail”
Suceava: „Biserica Sfantul Ioan Nepomuk”
Tamaseni (Roman): „Biserica Sfanta Fecioara Maria, Regina”
Sagna (Roman): „Biserica Inaltarea Domnului”
Satu Nou (Pargaresti): „Biserica Sfantul Mihail”
Nicoresti (Pargaresti): „Biserica Sfanta Fecioara Maria Indurerata”

Va asteptam sa aprindem o stea pentru comunitatea noastra!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img