vineri, 19 aprilie, 2024

Un Milion de Stele 2019 Husi : actiunea s-a desfasurat in doua locatii – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminica, 17 noiembrie 2019, in municipiul Husi in curtile Bisericelor Catolice  "Sfantul Anton de Padova" si Biserica “Nasterea Sfintei Fecioare Maria” din cartierul Corni, au fost aprinse “Un milion de Stele”, intr-un amplu gest de solidaritate pentru cei greu incercati de viata . In acest an la festivitate a fost prezent si primarul Ioan Ciupilan insotit de sotia sa.

Incepand cu ora 18:30 fiecare persoana prezenta la eveniment in una din cele doua locatii,  a aprins o candela si a oferit o donatie pentru o persoana aflata in nevoie: fie pentru un copil cu nevoi speciale, fie pentru o persoana varstnica izolata din punct de vedere social, fie pentru o familie aflata intr-o stare precara. 

In total in cele doua locatii au fost donati aproximativ 2400 de lei , fonduri ce vor fi utilizate pentru furnizarea de pachete alimentare de sarbatori, pentru asistenta socio-medicala in cadrul centrelor de ingrijire la domiciliu si  pentru ingrijirea varstnicilor .

In fiecare an organizatiile “Caritas Romania “ se adreseaza societatii civile, presei romanesti , dar si autoritatilor pentru a atrage atentia asupra efectelor saraciei cu care se confrunta milioane de oameni din Romania. Gestul simbolic de a aprinde o candela pentru o persoana nevoiasa a devenit deja o traditie si in municipiul Husi .

“Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au participat la actiunea noastra, celor care au ajutat sa devina un eveniment reusit, colegilor si voluntarilor Caritas, autoritatilor locale si bisericesti.” declara organizatorii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img