joi, 25 aprilie, 2024

Un nou medicament ar putea opri raspandirea cancerului

Distribuie:

Publicat:

In lupta impotriva tumorilor, specialistii trebuie sa distruga celulele canceroase, insa un alt factor important este reprezentat de oprirea raspandirii lor in corp. Un nou studiu sugereaza ca ar putea fi posibila oprirea raspandirii celulelor canceroase si distrugerea lor din punctul in care se afla. 

Conform Medical Express, Raymond Bergan, director al Hematology and Medical Oncology, a declarat ca majoritatea terapiilor din prezent se axeaza pe distrugerea directa a celulelor tumorale. Pana in prezent, spune el, nimeni nu a dezvoltat o terapie ce poate opri raspandirea celulelor canceroase in corp. 

„Pentru marea majoritate a cancerelor, daca este descoperit in faze incipiente, sansele sunt mari de supravietuire. insa daca este detectat dupa ce s-a raspandit in corp, probabil va duce la deces. Raspandirea este cheia, iar diferentele sunt majore”, a declarat  Bergan, potrivit descopera.ro. 

Prin intermediul unei colaborari multidisciplinare inte echipa lui Bergan si cea compusa din chimisti din cadrul universitatilor din SUA si China, a fost creat un nou tip de medicament ce inhiba mobilitatea celulelor canceroase, efectele secundare fiind minime si cu o toxicitate redusa. 

Urmatorul pas, sustine Ryan Gordon, din cadrul OHSU School of Medicine, este ca tratamentul sa aduca in cele din urma beneficii oamenilor. „incercam, in cele din urma, sa dezvoltam o terapie pentru tratarea fazelor incipiente ale bolii”, a declarat Gordon. in cele din urma, echipa doreste sa testeze medicamentul pe oameni, insa acest lucru ar putea dura doi ani, iar costurile s-ar ridica la 5 milioane de dolari. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img