marți, 23 aprilie, 2024

Un nou pas inapoi pentru Huawei – Lansarea telefonului pliabil Mate X a fost amanata

Distribuie:

Publicat:

Huawei a amânat cu trei luni lansarea pe piaţă a telefonului său pliabil Mate X 5G, acesta fiind un nou pas înapoi pentru compania care luna trecută a fost inclusă de Statele Unite pe o listă neagră, transmite Reuters potrivit news.ro.

Mate X, concurent al dispozitivului Galaxy Fold al Samsung Electronics, va fi disponibil pe piaţa mondială în septembrie, a declarat Vincent Pang, director pentru comunicare globală la Huawei, la conferinţa WSJ Tech D.Live din Hong Kong.

Conform programării iniţiale, smartphone-ul ar fi urmat să fie lansat în iunie.

Amânarea are loc în condiţiile în care telefoanele Huawei nu vor mai beneficia de actualizările sistemului de operare Android, în urma includerii companiei pe o listă neagră americană, care interzice companiilor americane să facă afaceri cu Huawei.

Pang a negat că amânarea are legătură cu interdicţia, afirmând că Huawei efectuează teste de certificare cu diverşi operatori, care ar urma să fie finalizate în august. El a mai spus că Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, ar putea lansa propriul sistem de operare, Hongmeng, în următoarele nouă luni.

”Preferinţa noastră va fi, desigur, Google şi Android, pentru că am fost parteneri atâţia ani. Dar, dacă circumstanţele ne vor obliga, putem lansa Hongmeng în şase până la nouă luni”, a spus acesta.

Hongmeng este bazat pe o versiune a Androit care este disponibil open-source, fiind destinat în principal telefoanelor. Hongmeng va putea fi utilizat ulterior şi pe alte dispozitive, a arătat Pang.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat anterior că nu va mai oferi softul Android telefoanelor Huawei noi, după o perioadă de 90 de zile acordată de guvernul american, care expiră în august.

Huawei a depus cereri pentru înregistrarea mărcii sistemului de operare Hongmeng în mai multe ţări la nivel mondal, ceea ce arată că are un plan de rezervă.

În China, Huawei a cerut înregistrarea mărcii Hongmeng în august anul trecut şi a obţinut aprobarea luna trecută.

Pang a negat informaţiile recente din presă potrivit cărora Huawei anulează lansarea viitorului său laptop, precizând că acesta fi disponibil la o dată ulterioară.

Huawei a ajuns în centrul atenţiei guvernelor din întreaga lume în ultimul an, în urma acuzaţiilor SUA potrivit cărora echipamentele sale de telecomunicaţii pot fi folosite dde guvernul chinez pentru spionaj. Huawei neagă aceste acuzaţii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img