joi, 18 aprilie, 2024

Un nou proiect dedicat copiilor si tinerilor din Episcopia Husilor – Cluburile „Credo Impact”

Distribuie:

Publicat:

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, Sectorul activitati cu tineretul a organizat, in perioada 24-26 noiembrie 2019, la sediul Protopopiatului Husi, prima sesiune de formare a coordonatorilor noilor centre de tineret „Credo Impact”, din 15 parohii ale Eparhiei Husilor, atat din mediul rural, cat si din mediul urban.

Acest nou proiect se deruleaza in parteneriat cu Fundatia „Noi Orizonturi” din Romania, cea care ofera acest model de pastoratie cu ajutorul principiilor educatiei nonformale. Viitorii lideri ai acestei provocari au luat parte la un curs de formare, unde au invatat cum sa gestioneze un astfel de club „Credo Impact”, cum sa managerieze toate resursele din care este format si cum sa transmita credinta prin fapte concrete, prin servicii aduse comunitatii din care fac parte.

Trainerii acestei intalniri au fost parintele Adrian Albet, de la Parohia Barnova, din judetul Iasi, si Roxana Afloarei, referent in cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iasilor.

 „Este un eveniment mult dorit de catre noi, la fel si acest proiect, derulat cu binecuvantarea Parintelui Episcop Ignatie, prin care incercam sa aducem o noua dinamica activitatilor cu tinerii din Episcopia noastra.

In mediul rural, pe langa parohii, cluburile Credo Impact vor reuni un numar de aproximativ 20 de tineri, care vor avea intalniri saptamanale, cu o tematica pusa la dispozitie de catre Fundatia Noi Orizonturi. Le multumesc foarte mult formatorilor nostri, Roxanei si parintelui Adrian, pentru disponibilitate, rabdare si mult tact, aratate in zilele in care au fost in mijlocul nostru. De asemenea, ii multumesc si presedintelui Fundatiei, domnul Dana Bates, din Lupeni, Hunedoara, cel care a fost de acord sa ne primeasca in acest proiect, care reuneste peste 200 de cluburi, dupa modelul educatiei prin experienta, in toata Romania si nu numai.

Avem speranta ca multi copii si tineri se vor bucura de aceasta experienta si vor deveni mai buni si, de ce nu, la randul lor, lideri pentru alti tineri”, a declarat domnul Marian Dumitru Rugina, consilierul Sectorului activitati cu tineretul, din cadrul Centrului Eparhial Husi.

Cluburile „Impact” si „CredoImpact” se bazeaza pe modelul educatiei nonformale „service learning”, invatare prin servicii aduse comunitatii sau pedagogia pusa in slujba aproapelui, prin fapte concrete, prin actiuni vizibile, printr-o solidaritate orizontala, bazata pe cresterea impreuna in virtute, educatie, ortopraxie.

Aceste centre de tineret se vor deschide oficial incepand cu luna ianuarie a anului 2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img