vineri, 19 aprilie, 2024

Un nou scandal urias pune Facebook in umbra: “Reteaua trebuie sa creasca, chiar daca ar putea sa moara si oameni”

Distribuie:

Publicat:

Facebook este in centrul unei noi controverse, dupa ce Buzzfeed a publicat o nota interna a unui vicepresedinte care arata ca important este ca Facebook sa creasca, orice ar fi, chiar daca asta inseamna ca reteaua ar putea fi folosita de teroristi si ar putea sa moara si oameni in urma unor atacuri planuite in retea. Nota a creat agitatie in randul angajatilor Facebook, unii dorind sa afle cine a dat-o presei, iar altii spunand ca reteaua are foarte multi angajati carora le pasa de utilizatori.

New York Times spune ca publicarea notei a creat agitatie in randul angajatilor Facebook, din mai multe motive. Unii se tem ca vor urma dezvaluiri si mai daunatoare, altii spun ca reteaua trebuia sa fie mult mai transparenta cu toata lumea, iar altii vor ca cei care au dus aceasta nota la presa sa fie gasiti si sanctionati.

Directori ai Facebook au postat pe Twitter mesaje in care spun ca memo-ul nu reprezinta compania. Interesant este ca Alec Muffett, un fost angajat al Facebook, sustine ca a parasit compania in 2016 si ca a contat mult in luarea deciziei si mesajul lui Bosworth. Muffett spune ca Facebook are multi ingineri excelenti carora le pasa de utilizatori si  ca un astfel de mesaj nu poate creste nivelul de transparenta in companie si nu va ajuta in dezbaterea problemelor dificile.

Nota interna ce a creat controverse este din 2016 si ii apartine lui Andrew “Boz” Bosworth, vicepresedinte Facebook. El spunea ca este ”de facto” bun orice lucru care permite Facebook sa conecteze cat mai multi oameni.

Documentul a fost intens criticat pentru ca ar arata ca Facebook actioneaza fara scrupule si nu ii pasa de utilizatori.

Cel mai controversat paragraf este urmatorul: ”Poate sa se risipeasca o viata daca cineva este expus la bullying. Poate cineva moare intr-un atac terorist coordonat prin uneltele noastre. (…) Asta facem. Conectam oamenii. Punct. De aceea, tot ce facem pentru a creste este justificat.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img