luni, 18 martie, 2024

Un nou studiu a prezentat legatura falsa dintre vaccinuri si autism

Distribuie:

Publicat:

In timp au aparut mai multe studii slab documentate despre legatura din vaccinuri si autism. Ele incurajeaza oameni sa nu-si mai vaccineze copiii, astfel ei si ceilalti copii cu care interactioneaza in jur pot contacta boli care puteau fi prevenite.

Un nou studiu sugereaza ca simptomele autismului la soareci sunt provocate de continutul de aluminiu din vaccinuri. Studiul sugereaza ca aluminiul a provocat simptome ”asemanatoare cu cele ale autismului” la soareci. Conform IFL Science, dupa publicarea studiului oamenii au inceput sa asocieze vaccinurile cu autismul, iar valurile de ingrijorare au cuprins retele sociale. 

Insa si de aceasta data asocierea dintre cele doua este falsa, iar studiul este extrem de incert. Unul dintre coautorii lui a declarat ca rezultatele au fost schimbate considerabil inainte de publicare. David Gorski, profesor si chirurg din cadrul Universitatii Wayne, a afimat ca lucrarea este de fapt ”o tortura a soarecilor in numele pseudostiintei impotriva vaccinurilor”.

Studiul a fost publicat pe PubPeer, unde oamenii pot analiza astfel de analize si isi pot spune parerea. Utilizatorii au observat ca unele dintre imagini au fost modificate. Unele dintre imagini par intoarse. Dupa ce a observat comentariile, dr. Chris Shaw, unul dintre coautorii studiului, a declarat ca laboratorul sau a realizat propriile analize asupra pozelor. In urma analizei acesta a cerut retragerea lucrarii din Journal of Inorganic Biochemistry, potrivit descopera.ro. 

”Pare ca cineva a modificat imaginile unde erau cele mai nesemnificative rezultate. Nu stim cum si nu stim cine,” a declarat el. Aceasta este pentru a doua data cand o lucrarea semnata de Christopher Shaw si Lucija Tomljenov a fost retrasa. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img