marți, 19 martie, 2024

Un nou tip de frauda face ravagii in Romania! Ministerul de Interne AVERTIZEAZA: “Nu apelati acest numar”

Distribuie:

Publicat:

"Un nou tip de frauda face ravagii: esti sunat de cineva care se da drept operator la o companie de telefonie mobila". Asa incepe mesajul de avertizare al "Ministerului de Interne", care circula pe platforma de Whatsapp.

Nu este cunoscuta autenticitatea, insa semnalul de alarma tras pare a fi cat se poate de serios. O noua "modalitate de jaf" face victime: 

"MINISTERUL DE INTERNE INFORMEAZA 

In general evitati ORICE  contact necunoscut si retelele de socializare (mai ales nu postati informatii despre dv.) FOLOSITI BCC!!!!! 

> Informatii utile

Un nou tip de frauda face ravagii: esti sunat de cineva care se da drept operatorul companiei mobile al carui client sunteti. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza de date. Iti spune ca e ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre. Daca ai facut asta, ii incarci cartela respectivului cu 300 EURO! Da mai departe daca vrei sa ajuti si pe altii.

Informare a Ministerului de Interne

In atentia tuturor detinatorilor  de telefoane mobile:

Daca un corespondent lasa un mesaj sa apelati numarul 06 07 74 52 41.  Nu apelati in nici  un caz acest numar; factura  dumneavoastra va fi foarte  mare. Aceasta informatie, transmisa de Oficiul Central de  Stopare a Terorismului, a fost comunicata in masa.

Dupa un timp escrocii au gasit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasa a mobilelor.. Ei va apeleaza pe GSM, se prezinta ca fiind " Provider" Orange , Cosmote (sau orice retea in care sunteti abonat), va cer sa introduceti un cod care este 09 # explicandu- va ca este vorba de o verificare a  mobilului dumneavoastra.  NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI  INCHIDETI IMEDIAT.  Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu  acest cod cartela SIM.  Nu le ramane decat sa creeze o noua cartela (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau.  Aceasta frauda se practica in mod curent si este, deci, necesar ca aceasta informatie sa fie difuzata rapid unui numar cat mai mare de persoane.

ATENTIE de transmis URGENT !

Daca aveti un apel telefonic si pe mobil se afiseaza "A C E" nu raspundeti;  anulati apelul.  Este un virus care distruge cartela SIM si distruge mobilul.

In atentia utilizatorilor  Internetului RUGAM TRIMITETI ACEST AVERTISMENT PRIETENILOR, FAMILIEI, ETC….   Fiti vigilenti in urmatoarele zile! Nu deschideti niciun mesaj care are atasata o fila numita "Invitatie", indiferent cine o trimite.   Este un virus care deschide o Flacara Olimpica. Aceasta "arde" intregul hard disc al computerului dvs.  Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email in lista de contact, de aceea trebuie sa trimiteti acest email  tuturor contactilor.   E mai bine sa primiti acest mesaj de 25 de ori, decat sa primiti virusul si  sa-l deschideti.

Daca primiti un mail cu denumirea de 'invitatie", chiar trimis de un prieten, nu-l deschideti si scoateti-l din computer imediat.

Acesta este cel mai periculos virus anuntat de CNN; a fost  clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodata in retea"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img