marți, 19 martie, 2024

Un nou tip de hrana pentru animale contine bacterii periculoase ce pot fi transmise la oameni

Distribuie:

Publicat:

Trend-ul actual de hranire a animalelor de companie cu carne crudapune in pericol stapanii, sugereaza rezultatele unui studiu.

In cadrul unei investigatii a fost descoperit ca 86 dintre probele de carne cruda analizate contineau patogeni periculosi precum E.coli, iar in 20% dintre probe a fost descoperita salmonella. Descopera.ro, care citeaza The Telegraph noteaza ca animalele de companie hranite cu carne cruda pot transmite patogenii oamenilor atunci cand ii ling sau chiar si atunci cand isi freaca blana de stapan. 

In ultimii ani, multi stapani au inceput sa apeleze la dietele pe baza de carne cruda pentru animalele lor de companie. Cercetatorii noteaza, insa, ca nu exista dovezi privind efectele pozitive ale unei astfel de diete pentru animalele de companie. In cadrul studiului au fost analizate 35 de produse ce contin carne cruda. In afara de E.coli si salmonella, cercetatorii din cadrul Universitatii Utrecht au descoperit  listeria, bacterie ce poate provoca probleme grave in cazul femeilor insarcinate. De asemenea, carnea cruda analizata contine bacterii rezistente la antibiotice. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img