marți, 23 aprilie, 2024

Un numar de 22 de migranti sunt dati disparuti, dupa ce ambarcatiunea in care se aflau a naufragiat in largul apelor marocane

Distribuie:

Publicat:

Un număr de 22 de migranţi sunt daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în largul apelor marocane, a indicat duminică agenţia oficială de presă MAP, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Alţi trei migranţi, cu cetăţenie marocană, au înotat şi au reuşit să ajungă pe plajă, alertând autorităţile. Ei au fost transportaţi la spital, potrivit agenţiei, care nu a precizat naţionalitatea celor 22 de dispăruţi.

Barca, una artizanală, părea să se îndrepte spre Insulele Canare (Spania), la o sută de kilometri de coastele marocane, conform presei locale.

O anchetă a fost deschisă, iar căutările pentru găsirea celor dispăruţi sunt în curs, a precizat MAP.

Din ianuarie până la finalul lunii septembrie, autorităţile marocane au stopat 68.000 de tentative de imigraţie ilegală şi au dezmembrat 122 de reţele criminale active, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Aproape 50.500 de migranţi au sosit în Spania pe cale maritimă de la începutul anului, iar 566 au murit sau au fost daţi dispăruţi, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie. Printre aceştia, se numără cetăţeni din numeroase ţări africane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img