vineri, 29 martie, 2024

Un nutritionist de top dezvaluie cum sa-ti pastrezi silueta in vacanta, fara a te abtine de la anumite placeri

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai frumoase lucruri in concediu este ca majoritatea dintre noi uitam de dieta si ne rasfatam cu bunatati locale din zonele in care ajungem. Si pe buna dreptate. Dar cum va puteti bucura de vacanta si de toate deserturile delicioase fara  sa va sabotati silueta? Credeti sau nu, este posibil, asa cum a explicat nutritionistul Rhiannon Lambert pentru The Independent.

Puneti la punct un plan de actiune pentru micul dejun 

Cine poate fi invinuit pentru ca se bucura de toate bunataturile oferite de hotelieri la micul dejun? Lambert spune ca trucul de a va bucura de tot ce vi se ofera este sa aveti un plan de actiune. „Stabiliti ce veti manca in fiecare zi. Alegeti intr-o dimineata oua, a doua zi o salata de fructe, a treia zi incercati micul dejun traditional local si tot asa pana gustati tot ce vi se ofera, fara sa exagerati“.

Ramaneti activi 

Puteti sa profitati cat mai mult de sala de gimnastica a hotelului, daca exista una disponibila. Daca aveti timp pentru o sesiune de 20 de minute inainte de micul dejun, va veti bucura de restul zilei mult mai mult si veti putea sa va relaxati atunci cand savurati micul dejun fara mustrari de constiinta. O alta modalitate excelenta de a va pastra activ este mersul pe jos, pe care Lambert il considera o forma de miscare subevaluata. „Mersul pe jos regulat poate reduce riscul bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiace, diabetul de tip 2, astmul, accidentul vascular cerebral si chiar unele forme de cancer“, aminteste nutritionistul. Plimbarea va va permite, de asemenea, sa va completati nivelul de vitamina D si sa explorati mai mult din zona locala, fie ca este vorba de un oras sau de coasta.

Mancati constient 

Deseori, in zilele obisnuite din timpul anului, oamenii uita sa manance doar pentru ca sunt prinsi cu diferite activitati. In vacanta se intampla exact opusul. Cercetarile au aratat ca persoanele care mananca in timp ce se distreaza sunt mai predispuse la supraalimentare, deoarece este mai putin probabil sa observe cand ating nivelul de satietate. „Pentru a impiedica acest lucru, mancati cu atentie fara a va lasa distrasi de la ceea ce faceti. De asemneea, este recomandat sa mancati incet si sa mestecati bine, ceea ce va va permite sa recunoasteti mai bine semnalele de satietate si sa consumati mai putine calorii“, recomanda Lambert.

Hidratati-va suficient 

Este extrem de important sa beti mai multa apa daca sunteti in vacanta intr-o zona fierbinte. Ca regula generala, puteti stabili cat de multa apa ar trebui sa beti ajutandu-va de acest calcul: inmultiti greutatea in kg cu 0,033. Adesea, oamenii incurca setea cu foamea si ajung sa manance mai mult daca sunt deshidratati.

Alegeti-va bautura inteligent 

Din nefericire, multi dintre noi marim aportul caloric in vacanta cu alcool. „Imi place intotdeauna o piña colada in vacanta. Este unul din ritualurile mele, dar nu voi bea niciodata doua pe zi. Fiti constienti de faptul ca exista multe calorii in bauturi si alegeti cu intelepciune“, spune Lambert.

Satisfaceti-va poftele gustand din deserturile preferate 

Desertul este una dintre cele mai mari placeri din vacanta, dar este si un mod de a consuma cantitati excesive de zahar. „In loc sa mancati fiecare desert pe care il vedeti, poate fi util sa le alegeti cele care va atrag atentia in mod deosebit“, spune Lambert. Un alt truc este sa savurati deserturile pe care le alegeti, ceea ce va poate face sa va simtiti mult mai multumiti si mai putin predispusi sa exagerati. „Eu personal ma bucur de fiecare desert care imi atrage atentia gustand doar o lingura“, spune Lambert.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img