miercuri, 27 martie, 2024

Un parc de aventura de 4 milioane de euro va fi construit in orasul Galati cu fonduri europene, in locul fostei uzine de apa a orasului

Distribuie:

Publicat:

Un parc de aventură va fi construit în orașul Galați cu fonduri europene. Contractul în valoare de peste patru milioane de euro a fost semnat miercuri de primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, iar parcul va fi gata peste doi ani, anunță MEDIAFAX.

Investiția va fi realizată în mijlocul orașului, pe terenul fostei uzine de apă.

În interiorul parcului vor fi plase pentru cățărat, o tiroliană și un tobogan de mari dimensiuni. De asemenea, parcul va avea un amfiteatru în aer liber pentru evenimente publice, spații verzi și piste pentru biciclete. Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați, a declarat că momentul semnării contractului era programat de mult timp și că finanțarea putea fi pierdută dacă nu se îndeplinea acest demers.

„Facem acest parc pentru gălățeni, există viață și după epidemie. Acum avem alte priorități dar împreună vom ieși din această nenorocire și împreună ne vom bucura de acest parc atunci când viața noastră va reveni la normal. Este un proiect important, practic facem ceea ce se numește regenerare urbană. Folosim o fostă unitate economică pentru a realiza o zonă de divertisment. Este o zonă atractivă care nu este pusă în valoare, în plus facem ceva nou pentru Galați", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Biroul de presă al Primăriei Galați a anunțat că parcul de aventură va fi construit pe un teren în suprafață de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spațiu verde.

„Amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet") cu plase colorate, suspendate și tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecție la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană și un tobogan cu mai multe canale și se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spații verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum și piste pentru bicicliști, mobilier urban, sisteme de supraveghere video și wi-fi și rețele pentru utilități", a anunțat Primăria Galați.

Valoarea totală a proiectului se apropie de 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare este de 2 ani. Parcul de aventură va fi construit peste fosta Uzină de Apă a orașului, aflată în apropierea falezei Dunării. Uzina de apă a funcționat timp de 139 de ani până în anul 2011.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img