marți, 19 martie, 2024

Un personaj cheie al PSD a disparut din peisaj! De ce nu iese la rampa cea mai importanta voce a partidului

Distribuie:

Publicat:

In razboiul din ultima perioada, PSD a incasat lovitura dupa lovitura pe plan extern. Incapabili parca sa-si transmita si propria versiune in exterior, social-democratii par sa-si fi enervat si partenerii de stanga din UE. In acest context, a mirat absenta din peisaj a comisarului european Corina Cretu, membra PSD cu cea mai importanta functie in UE.

Citeste si: Planul cuplului Iohannis-Hellvig si rolul lui Grindeanu! Ce spune Ion Cristoiu

Corina Cretu nu se poate implica in conflictul din tara, desi ar fi o voce extrem de autoritara gratie functiei la nivel european. Codul de conduita al comisarilor europeni are o serie de prevederi clare in acest sens.

„Membrii Comisiei pot fi activi in domeniul politic; mai precis, acestia pot fi membri ai unor partide politice nationale sau europene ori ai unor sindicate, atat timp cat activitatile lor in aceasta calitate nu afecteaza disponibilitatea lor in serviciul Comisiei sau independenta functiei lor. Comisarii pot detine functii onorifice sau neexecutive in cadrul partidelor politice si al sindicatelor si pot avea functii politice in cadrul partidelor politice europene, cu conditia ca functiile respective sa nu implice responsabilitati de gestiune. Comisarii sunt obligati sa apere si sa sustina deciziile adoptate de colegiu. Obligatiile inerente functiei de membru al Comisiei trebuie sa prevaleze fata de angajamentele avand legatura cu partidul lor politic. Fara a aduce atingere dreptului comisarilor de a-si exprima opiniile personale, acestia sunt obligati, conform principiului independentei care ghideaza exercitarea functiilor lor, sa se abtina de la orice declaratie sau interventie publica in numele partidului sau sindicatului din care fac parte, cu exceptia cazului in care sunt candidati pentru un mandat electoral”, se arata in documentul citat de inpolitics.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img