joi, 28 martie, 2024

Un preot roman, ARESTAT! A agresat sexual opt enoriase! „Era un TAUR COMUNAL!”

Distribuie:

Publicat:

Preotul roman Ioan Pop a fost acuzat ca a agresat sexual 8 femei! Gestul acestuia nu a revoltat doar comunitatea romaneasca din Toronto.
El ar fi plecat din Romania, dupa ce si-ar fi pus in cap toti barbatii din localitatea bistriteana Rebrisoara, acolo unde a slujit aproape 15 ani. Asta sustine politiciana Anca Carcu, care i-a fost vecina, dar si enoriasa parintelui.
Localnicii din Rebrisoara il cunosc bine pe parintele Ioan Pop, care a slujit vreme de 15 ani la biserica din localitate. Nu vor sa-l vorbeasca de rau pe parinte, insa nu sunt straini de obiceiurile care i-au adus necazuri in Toronto. Cea care si-a facut curaj sa vorbeasca deschis despre parintele Ioan Pop este nimeni alta decat sexy politiciana Anca Carcu, cea care i-a fost si vecina acestuia.
„Era cel mai frumos preot din Rebrisoara. Avea o daruire de a vorbi, era un bun orator. Era insa un «taur comunal», chiar si la inmormantari. In loc sa se concentreze pe mort, se uita dupa femeile frumoase. A creat tensiune foarte mare in Rebrisoara inainte sa plece, barbatii s-au revoltat,” ne-a povestit politiciana. Si asta nu e tot, Anca Carcu sustine ca a fost martora unei scene care a marcat-o profund.
Ioan Pop, preot ortodox roman care slujea la o parohie din Toronto, a fost condamnat la sapte luni de inchisoare, fiind acuzat ca a agresat sexual opt enoriase. In luna mai, acesta si-a recunoscut faptele. Preotul a emigrat in Canada in anul 1999, impreuna cu sotia si cei doi copii ai sai.
„Acum 15 ani, m-am dus si eu, ca orice crestin, sa ma spovedesc la preotul Ioan Pop. Era coada mare, in special femei. Acestea se pare ca aveau mai multe pacate decat barbatii ca le tinea cam o ora sub patrafir, iar pe barbati cel mult 3 minute.  In fata mea era o fata  careia preotul i-a pus mana pe zonele intime, in timp ce- i asculta pasurile. Vazand asta, am fugit din biserica, mi-a fost si frica, dar si rusine. Din acea zi  nu m-am mai spovedit. Nu am nimic cu preotii, dar acea intamplare m-a marcat”, ne-a spus Anca Carcu.
Preotul Ioan Pop este implicat intr-un un scandal de proportii in Toronto. El este acuzat de 13 enoriase ca le-a agresat sexual, unele dintre violuri avand loc chiar in camera mortuara din Biserica Ortodoxa «Toti Sfintii» din Scarborough, unde preotul slujeste de 14 ani.
Politia a facut publica fotografia romanului, banuind ca numarul celor care i-au cazut victime ar fi mult mai mare.
Ioan Pop, in varsta de 57 de ani, a primit condamnare pentru mai multe agresiuni sexuale savarsite in perioada 1999-2013. „Relatia speciala a acestor victime cu biserica este stricata. Victimele au suferit de anxietate, depresie, frica si paranoia”, si-a motivat decizia judecatorul. Se pare ca preotul a amenintat pe una dintre enoriasele agresate ca o va blestema, impreuna cu familia sa si „generatie dupa generatie”, daca va povesti cuiva cele intamplate. Se pare ca sotia lui Ioan Pop stia despre aventurile sotului sau, insa nu a intervenit in nici un fel.
Victimele au varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, insa identitatea lor nu a fost facuta publica. In total, opt femei au fost agresate. Cea care a marturisit cumplita experienta a fost o femeie care apelase la preot pentru a-i ajuta sotul, ranit grav intr-un accident rutier. Ulterior, mai multe enoriase de la parohia “Trei Sfinti” din Toronto au recunoscut ca au trecut prin aceleasi momente cumplite. In luna mai, Pop a pledat „vinovat” pentru opt acuzatii de agresiune sexuala. Acesta a recunoscut ca si-a folosit postura pentru a saruta, mangaia si a face avansuri sexuale femeilor respective.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img