marți, 23 aprilie, 2024

Un presedinte renunta la salariu si il doneaza unui ONG

Distribuie:

Publicat:

Noul presedinte al Argentinei, Mauricio Macri, provenit dintr-o familie bogata, va ceda salariul de sef al statului unei fundatii din Buenos Aires care ofera mese persoanelor defavorizate, transmite AFP.

Cantina Los Piletones din cadrul Fundatiei Margarita Barrientos, care hraneste 1.800 de persoane din cartierul sarac Villa Soldati, va primi in fiecare luna o plata corespunzatoare unui salariu brut de 100.000 de pesos, sau 61.000 de pesos net (4.165 de euro), potrivit jurnalului Clarin.

In perioada in care a fost primar al capitalei Buenos Aires, intre 2007 si 2005, Mauricio Macri a varsat salariul tot acestei organizatii neguvernamentale.

Margarita Barrientos, mama a zece copii, a infiintat in 1996 aceasta cantina care ofere mese gratuite. Au urmat o gradinita, un dispensar, un camin pentru persoane de varsta a treia si o biblioteca.

Mauricio Macri, un om politic de centru dreapta, a intrat in functie la 10 decembrie ca presedinte al Argentinei, urmandu-i Cristinei Kirchner, la putere intre 2007 si 2015, si a imprimat un viraj liberal dupa 12 ani de politici protectioniste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img