vineri, 29 martie, 2024

Un primar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Distribuie:

Publicat:

Magistratii Tribunalului Galati au admis, joi seara, propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile solicitata de procurorii DNA Galati pentru primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, si pentru fostul director economic in Primaria Braila, Stoica Anghelescu, in prezent consilier personal al primarului.

Hotararea Tribunalului Galati nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Galati. Inculpatii vor fi dusi in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati.

Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat DNA, in cursul anului 2010, Aurel Simionescu, in calitate de ordonator principal de credite si responsabil de controlul financiar preventiv, beneficiind de sprijinul lui Stoica Anghelescu, in calitate de director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei municipiului Braila, a schimbat, cu intentie, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 2.642.179,91 lei, ce reprezinta o parte din cei 15.703.464 lei primiti ca prima transa de prefinantare din fonduri europene, in cadrul proiectului “Modernizare Bulevardul Dorobantilor, municipiul Braila”.

Aceasta suma a fost folosita in alte scopuri decat pentru cheltuieli eligibile in cadrul proiectului respectiv (“Invatamant”, “Locuinte, servicii dezvoltare publica” etc.).

De asemenea, cei doi inculpati au avizat si aprobat documentatia de atribuire a contractului de modernizare a bulevardului catre asocierea de firme care propusese suma de 99.992.906,29 lei pentru executarea lucrarilor, cauzand prin aceasta vatamarea intereselor legitime ale ofertantului clasat pe locul al 2-lea, care a acumulat cel mai mare punctaj in urma aplicarii algoritmului de calcul in evaluarea ofertelor si care ofertase pentru lucrari suma de 65.648.502,88 lei.

Prin actiunile celor doi inculpati a fost produs Primariei Braila un prejudiciu de 39.829.735,31 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img