News Flash:

Un primar din Vaslui este imun la DNA.Dovezile sunt atat de clare incat ar putea fi arestat chiar maine

8 Mai 2016
1453 Vizualizari | 0 Comentarii
Noi dezvaluiri demne de tot scandalul il vizeaza din nou pe primarul comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu, de aceasta data in conflict cu Agentia Nationala de Integritate (ANI). Mai precis, ANI l-a chemat in judecata pe Vasile Puiu pentru a dispune anularea contractelor incheiate intre primaria pe care o conduce si Societatea Crescatorilor de Animale "Zimbrul Moldovei", unde detine calitatea de asociat-membru fondator si administrator unic. Vasile Puiu, INCALCA din nou dispozitiile legale privind conflictul de interese prevazut de Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile si completarile ulterioare. ANI ataseaza dosarului pe care i l-a intentat paratului Vasile Puiu si o sesizare a Sefului Corpului de Control al Primului Ministru, prin care a fost transmisa o petitie de catre domnul Stan Mihalache care semnaleaza aspecte cu privire la averea primarului in cauza:

" Vasile Puiu are cumparate 2 apartamente in Bucuresti, 2 Mercedes-uri ultimul model, tractor cu toate cele necesare, combina noua si de unde atatia bani?!, mai are si 2 copii care invata in Bucuresti, ba mai mult, s-a primit subventia pe pasune pentru vacile si oile comunei, subventie pe care nimeni nu stie unde si in ce cont a intrat, in contul primarului, in proprietatea sa...

" . Vasile Puiu a precizat ca in calitate de primar al comunei Vetrisoaia a incheiat contracte de inchiriere cu SCA "Zimbrul Moldovei" - societate nonprofit, constituita pentru administrarea in comun a pasunii inchiriata de la Primaria comunei Vetrisoaia, unde acesta detine calitatea de administrator unic.

Constient si informat de existenta unui conflict de interese ca urmare a incheierii contractelor in calitate de primar si administrator unic, Vasile Puiu NU a depus la dosar niciun punct de vedere, practic l-a ignorat. Potrivit sedintei publice din 25 ianuarie 2016, de la Curtea de Apel Iasi,

"La data de 09.07.2008,a fost eliberata adeverinta nr.1489 prin care se adevereste ca SCA "Zimbrul Moldovei" Vetrisoaia are sediul social in sediul Primariei Vetrisoaia, Judetul Vaslui, adeverinta ce poarta semnatura primarului comunei, respectiv a paratului Vasile Puiu. (...) Se adevereste ca SCA "Zimbrul Moldovei" Vetrisoaia este inscrisa in registrul agricol tipul 3, vol.17, pozitia 8 cu suprafata de 859.79 ha de pasune."

 Tot din sedinta publica reiese ca ANI a intocmit un raport de evaluare prin care s-a constatat ca prin incheierea actelor juridice si administrative pe care instanta le-a mentionat mai sus, au fost identificate elemente in sensul existentei uni conflict de interese si ca paratul Vasile Puiu, a incalcat din nou legea, ba mai mult confirma adresele depuse la dosar. "Ca urmare a sesizarii DNA, prin raportul de evaluare, in vederea efectuarii verificarilor cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunilor prevazute in Legea 78/2000 si de art.253 indice 1 Cod penal, prin ordonanta din data de 05.09.2012 data de DNA sin dosarul penal nr.129/P/2012, s-a dispus NEINCEPEREA URMARIRII PENALE FATA DE PARATUL VASILE PUIU SUB ASPECTUL SAVARSIRII FAPTEI PREVAZUTE IN ART.12 LIT.B DIN LEGEA NR.78/2000 (constand in folosirea , in orice mod, direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) si declinarea dosarului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art.13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art.248 C pen. si art. 253 indice 1 C pen." Curtea de Apel Iasi raspunde ordonantei primite si dispune scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative paratului Vasile Puiu pentru fapta de conflict de interese prevazuta de articolul din lege, precum si neinceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor din articolul 253. Solutie definitiva. Cel mai important din ordonanta amintita este faptul ca " prin emiterea unor hotarari de consiliu local si prin semnarea unor contracte de inchiriere si a unor acte aditionale in dreptul ambelor parti (primar si administrator unic), Vasile Puiu A URMARIT SI A OBTINUT CLAUZE CONTRACTANTE CAT MAI AVANTAJOASE PENTRU ASOCIATIA DIN CARE FACEA PARTE, FIIND INFLUENTAT IN INDEPLINIREA CU OBIECTIVITATE A FUNCTIEI DETINUTE - ACEEA DE PRIMAR AL COMUNEI VETRISOAIA. De cealalta parte, din postul de administratopr unic , acelasi Vasile Puiu A AVUT UN INTERES DIRECT IN OBTINEREA DE LA CONSILIUL LOCAL AL UNEI CHIRII MODICE PENTRU TERENUL INCHIRIAT, IAR, ULTERIOR, PE PARCURSUL DERULARII CONTRACTULUI URMARIT SA OBTINA CONDITII FAVORABILE DE PLATA A CHIRIEI.

 Interesul lui Vasile Puiu este mai mult decat evident, deoarece s-a constatat o scadere consistenta a taxei de pasune de la 50euro/an in 2007, la 60 lei/ha in perioada 2008-2012, precum si neplata, in integralitate, a sumelor datorate cu titlu de taxa pasune. Vasile Puiu, functionar public, incalca principiile de impartialitate, integritate, transparenta deciziei si suprematia interesului public. Vasile Puiu, NU stie ca art. 76 din Legea nr.161/2003 prevede ca primarii si viceprimarii SUNT OBLIGATI SA NU EMITA un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic , in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotia sa sau rudele de gradul I.

Cum Vasile Puiu NU A CONTESTAT ANI, reclamanta a formulat actiunea in constatarea nulitatii actelor intocmite de acesta cu incalcarea prevederilor privind conflictul de interese. Orice proiect de hotarare , expunere de motive, adeverinte si alte documente care vizeaza SCA "Zimbrul Moldovei" s-au cerut a fi anulate, deoarece Vasile Puiu era obligat sa se abtina de la orice emitere de acte. In contradictie, instanta de fond decide ca primarul a semnat contractul cu "Zimbrul Moldovei" in beneficiul comunitatii si nicidecum in interesul sau personal. Dupa o serie de recursuri intre reclamanta si parat, instanta ADMITE RECURSUL FACUT DE ANI si dispune anularea actelor intocmite de Vasile Puiu cu privire la "Zimbrul Moldovei", dar si a proiectului de hotarare privind rectificarea bugetului local al comunei pe anul 2008.
 Dovezile arata clar va edilul comunei Vetrisoaia a incalcat orice principiu de moralitate, ca a avut un scop bine definit inca de cand a primit fotoliul de la primaria comunei : acela de a obtine bunuri si foloase necuvenite, de a folosi banii comunitatii in favoarea sa dar mereu sub afirmatia de "bine al comunitatii", de a investi eronat, nejustificat, prost si inafara legii s.a.m.d . Vasile Puiu, edilul care si-a transformat comuna intr-un SRL pretinde un nou mandat, si asta nu ar fi ceva rau in conditiile in care erorile nu ar fi de o asemenea anvergura si de o asemenea gravitate. Edilul declarat incompetent de ANI, parat in procese aflate pe rol din care reiese conflictul de interese si se cere anularea documentelor emise in starea aceasta, iesit sifonat potrivit raportului emis de Curtea de Conturi, cu atat mai grav in aplicarea incorecta a legii si a administrarii banului public, accede la o noua functie. Incredibil este faptul ca nici dupa aceste acte ilegale comise de acesta, NU ii intrerupe nimeni mandatul asa cum ar fi de cuviinta, ba mai mult i se da dreptul sa candideze din nou.

vasile puiu 2 mercedes-uri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0998 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012626 (s)