marți, 16 aprilie, 2024

Un procuror turc a emis un nou mandat de arestare pe numele lui Osman Kavala in cadrul unei anchete privind puciul esuat din 2016

Distribuie:

Publicat:

Un procuror turc a emis marţi un nou mandat de arestare pe numele omului de afaceri Osman Kavala în cadrul unei anchete privind puciul eşuat din 2016, la scurt timp după ce un tribunal ordonase achitarea şi eliberarea sa într-un alt caz, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Potrivit agenţiei de presă turce Anadolu, un procuror din Istanbul a ordonat reţinerea lui Kavala în cadrul unei anchete legate de tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016. Decizia instanţei a stârnit un şoc în rândul susţinătorilor omului de afaceri adunaţi în faţa închisorii din Silivri de unde acesta urma să plece după achitarea sa în cadrul unui alt proces.

Un tribunal turc a achitat mai multe figuri importante ale societăţii civile din ţară, printre care omul de afaceri şi filantropul Osman Kavala, o decizie neaşteptată care pune capăt unui proces emblematic pentru situaţia drepturilor omului în Turcia, notează AFP.

Tribunalul din Silivri, din apropiere de Istanbul, i-a achitat pe cei 16 acuzaţi 'în absenţa probelor suficiente' care să susţină acuzaţiile de 'tentativă de răsturnare a guvernului', a relatat o corespondentă AFP.

 

 

Cei 16 au fost inculpaţi pentru implicarea lor în manifestaţiile antiguvernamentale din 2013 legate de parcul Gezi din Istanbul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img