vineri, 29 martie, 2024

Un produs din peste contine o substanta extrem de periculoasa si care creste riscul de cancer

Distribuie:

Publicat:

Un produs din peste contine o substanta extrem de periculoasa si care creste riscul de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association si care arata ca 67% dintre mostrele de sos testate depaseau limita maxima de siguranta de 1 miligram de arsenic per litru.

Conform Agerpres, in aceasta problema s-a implicat si prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut sa fie efectuate verificari suplimentare ale calitatii sosului de peste dupa ce presa locala a scris despre cantitatile mari de substante chimice periculoase folosite in industria alimentara.

Sosul de peste este un ingredient care se foloseste in majoritatea felurilor de mancare vietnameze, iar din vanzarea acestui produs se obtin incasari de 320 de milioane de dolari numai in Vietnam. Aceasta statistica se bazeaza pe cererea mare: vietnamezii consuma circa 200 de milioane de litri de sos de peste in fiecare an.

Problema contaminarii apei cu arsenic reprezinta o premiera pentru aceasta tara. Cei expusi la otravirea cu arsenic se confrunta cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare si afectiuni pulmonare.

Human Rights Watch (HRW) arata ca 43.000 de oameni mor in fiecare an in Bangladesh din cauza unor afectiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic, iar 20 de milioane de persoane din acest stat sunt afectate de aceasta problema. Se pare ca 67% dintre mostrele de sos care au fost testate in Vietnam au depasit limita maxima de siguranta de 1 miligram de arsenic per litru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img