miercuri, 27 martie, 2024

Un roman din diaspora promoveaza pe cont propriu frumusetile Romaniei: ”Daca noi nu o iubim, cum ar putea sa o iubeasca altii?”

Distribuie:

Publicat:

«Am lansat un spatiu virtual in limba germana, care isi propune sa informeze si sa ajute oamenii din Germania, Elvetia sau Austria sa aleaga Romania ca urmatoarea lor destinatie de concediu. L-am numit chiar www.ziel-rumaenien.de, pentru a fi cat mai relevanta misiunea pe care ne-am asumat-o. „Ziel“ inseamna “obiectivul”, “in drum spre” sau “catre”.

Suntem o echipa tanara si motivata, ce isi doreste sa promoveze valorile, frumusetea si peisajele Romaniei peste hotare, deoarece cu totii stim foarte bine ca imaginea Romaniei nu este una tocmai pozitiva. Avem o tara extraordinar de frumoasa, cu multe locuri nemaiintalnite in Europa, dar din pacate ne implicam prea putin pentru promovarea frumoaselor puncte turistice romanesti. Dorim ca portalul nostru sa vina in intampinarea nevoilor strainilor din tarile vorbitoare de limba germana, sa ii informam, sa ii ajutam si sa ii convingem ca Romania este o tara ce merita vizitata. Dorinta noastra este de a contribui la cresterea vizitatorilor straini si la promovarea ramurei turistice a Romaniei. Tara noastra are foarte multe atuuri, insa depinde doar de noi, romanii, cum stim sa le scoatem in evidenta, sa le valorificam si sa le facem cunoscute si pe alte meleaguri.»

Sunt cuvintele administratorului portalului www.ziel-rumaenien.de, Dan Voinea, cel care a avut o initiativa unica: isi dedica resurse si timp promovarii Romaniei in spatiul de limba germana, im timp ce, ironia sortii, Ministerul turismului a inchis toate birourile de promovare turistica in strainatate.

Va rog sa imi spuneti, pentru inceput, cateva detalii despre dvs. De unde veniti din Romania? Cand si unde ati ajuns in Germania? Ce faceati inainte de a pleca si ce ati reusit sa faceti in Germania?

«Numele meu este Dan Voinea si sunt nascut in frumosul oras Timisora. Am 27 de ani si traiesc de 14 ani in Nord-Vestul Germaniei. Am facut scoala generala aici, dupa care am absolvit liceul, cu specializare in IT, in Germania. In momentul de fata lucrez in aviatia militara, cadru militar activ, unde imi desfasor activitatea in specialitatea dobandita dupa absolvirea liceului.

Pe langa aceasta activitate, mai am si alta ocupatie. Sunt traducator romana – germana / germana – romana la diferite institutii. Oricand am posibilitatea, incerc sa ii ajut pe conationalii mei, desi uneori am fost dezamagit, dar incerc sa vad partea pozitiva a lucrurilor. »

«Am lansat acest portal, deoarece imi doresc sa promovez tara noastra frumoasa intr-un mod in care nu s-a mai facut pana acum, pentru a putea evidentia toate locurile frumoase, interesante si pline de istorie care se pot gasi in Romania si pentru a putea schimba perceptia europenilor despre aceasta tara.

Din pacate, Romania nu este suficient promovata ca zona turistica, desi dispunem de un relief extrem de diversificat. Ne putem bucura de frumusetea Marii Negre; putem savura linistea si salbaticia Deltei Dunarii, care este un loc unic in acest colt de lume; putem admira si explora Muntii Carpati si multe alte regiuni extraordinar de frumoase, unde datinile si obiceiurile stravechi au supravietuit in timp, ramanand intacte si fermecatoare.

Cum am decis mai exact sa lansez acest portal? La o cafenea langa masa la care eu stateam, erau doi tati care vorbeau despre ce vor face copiii lor dupa absolvirea liceului si in ce excursie vor merge cu clasa dupa aflarea notelor. Din cauza atentatelor din Egipt, Turcia si Maroc, preturile pentru Spania si Italia erau foarte mari si din aceasta cauza, unul dintre barbati cauta o alternativa nu prea scumpa, dar care sa fie o experienta placuta pentru copii.

Alegerea lui, pana la urma, a fost litoralul romanesc. Celalalt barbat parea foarte intrigat de alegerea facuta de prietenul sau si l-a intrebat ce anume l-a determinat sa ia aceasta decizie. Partenerul sau de conversatie a inceput sa ii explice de ce a ales Romania si totodata a subliniat faptul ca nu prea exista un site care sa cuprinda mai multe informatii legate de zonele turistice din Romania, fiind obligat de fiecare data cand dorea sa afle mai multe detalii despre o anumita zona, sa caute pe mai multe site-uri.

Eu, ajuns acasa, m-am asezat in fata computerului si am inceput sa caut cum este Romania promovata in limba germana. Surprins de rezultatul foarte slab, mi-a venit idea de a construi un site care sa ajute oamenii vorbitori de limba germana sa vada Romania cu alti ochi. Romania inseamna mult mai mult decat ,,legenda lui Dracula”, si merita descoperita in intregime.»

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img