joi, 28 martie, 2024

Un sarut nevinovat poate transmite 5 tipuri de infectii

Distribuie:

Publicat:

Iti vine sa crezi sau nu, prin sarut nu doar o simpla raceala poate fi transmisa, ci exista posibilitatea de a te molipsi cu cateva infectii destul de serioase. Iata care sunt posibilele infectii care pot fi transmise in urma sarutului.

Herpes. Desi pare incurabil, doua treimi din populatia sub 50 de ani sufera de herpes simplex, cunoscut si ca herpesul oral. Acesta, de cele mai multe ori, provoaca rani in jurul si in interiorul gurii, iar daca saruti pe cineva care are astfel de leziuni in gura, acea mucoasa face ca transmiterea herpesului sa fie mai usoara si mai rapida.

Sifilis. Sifilis este o infectie periculoasa care dezvolta rani in interiorul gurii, rani care, de cele mai multe ori, sunt rotunde si deschise. Sarutul nu este singura modalitate prin care se poate transmite, ci si prin sexul oral, vaginal sau anal.

Meningita. Aceasta poate fi provocata fie de bacteria in sine, fie de alti virusi, inclusiv virusul herpes. De foarte multe ori este asociata cu eruptiile care pot raspani bacteria prin contact apropiat sau sarut. Simptomele pot fi date de gat uscat, febra si dureri de cap.

Mononucleoza infectioasa. Cunoscuta pentru transimterea prin sarut, aceasta poate fi tratata prin odihna, o nutritie buna si consumul de fluide.

Gingivita. Cand cineva nu are o igiena orala corespunzatoare, bacteriile pot aparea mult mai usor si, acestea pot fi transmise prin sarut. Semnele prezentate de gingivita sunt inflamatiile tipice, iar pentru a le evita este indicata o igiena orala corespunzatoare.

sursa:one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img