joi, 28 martie, 2024

Un submarin argentinian cu 44 de oameni la bord ce a dispărut acum un an a fost găsit pe fundul mării

Distribuie:

Publicat:

Epava submarinului argentinian ARA San Juan, care avea la bord un echipaj format din 44 de membri şi care a dispărut în urmă cu un an, a fost găsită la o adâncime de 800 de metri sub oceanul Atlantic, au informat Fortele Navale din Argentina, potrivit BBC. Primele imagini cu epava au fost publicate de marina statului sud-american, informează Mediafax.

Epava submarinului argentinian ARA San Juan, care avea la bord un echipaj format din 44 de membri şi care a dispărut în urmă cu un an, a fost găsită la o adâncime de 800 de metri sub oceanul Atlantic, au informat Fortele Navale din Argentina, potrivit BBC. Primele imagini cu epava au fost publicate de marina statului sud-american.

Potrivit căpitanului Enrique Balbi, posibila cauză a accidentului a fost o explozie la bord, cauzată de o acumulare de hidrogen în compartimentul bateriilor. Apoi a urmat, potrivit imaginilor, implozia unei părţi a navei. Implozia s-a petrecut atunci când nava a ajuns la o adâncime mai mare decât cea maximă pentru care a fost construită.

Submarinul ARA San Juan a dispărut la aproximativ 430 de kilometri de coasta argentiniană la 15 noiembrie 2017. Elicea şi alte elemente ale corpului navei au fost găsite împrăştiate la distanţă de zeci de metri de ARA San Jose.

Forţele navale au oprit operaţiunile de căutare şi salvare la două săptămâni după dispariţia submarinului.

Potrivit unui mesaj postat de forţele navale argentiniene pe platforma de microblogging online Twitter, ARA San Juan a fost identificat de o companie a Statelor Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img