vineri, 19 aprilie, 2024

Un tanar vasluian a primit o inima noua

Distribuie:

Publicat:

O echipa de la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures, condusa de dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, a realizat, duminica, al cincilea transplant cardiac din acest an, salvand viata unui tanar in varsta de 18 ani din Vaslui, care suferea de o boala grava de inima. scrie agerpres.ro

 In urma unei interventii care a durat in jur de 5 ore, tanarul Alexandru Adrian Pop — care a mai fost programat de inca trei ori pentru a primi o inima noua, insa a intampinat probleme de compatibilitate — a primit un nou cord, provenit de la un alt tanar, de 22 de ani, din Oradea, care a suferit un accident rutier.

“Am efectuat spre dimineata o interventie de transplant cardiac la un pacient de 18 ani din judetul Vaslui, un tanar aflat in stare avansata de insuficienta cardiaca, practic un tanar aflat la capatul resurselor biologice. Interventia a venit intr-adevar salvatoare de viata la propriu, pentru ca la inceputul interventiei chirurgicale, in timpul manevrelor de initiere a interventiei, inima era epuizata complet. Din fericire, a fost disponibil un cord foarte bun, prelevat de o echipa de medici din institutul nostru, de la Oradea (…). Cordul a venit in jur de ora 4,00 in clinica in stare foarte buna, interventia s-a incheiat si suntem multumiti de rezultate. Acest pacient de 18 ani a mai fost chemat de aproximativ 3 ori pentru efectuarea unui transplant, de fiecare data datorita unor diferente, atat antropometrice, cat si biologice, nu a putut beneficia de transplant si suntem foarte bucurosi ca de data aceasta am putut sa il transplantam si in acest fel viata i-a fost salvata”, a declarat dr. Horatiu Suciu presei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img