joi, 28 martie, 2024

Un urmarit international,prins de politistii romani

Distribuie:

Publicat:

Un cetatean italian care era urmarit international de autoritatile italiene pentru fraude financiare cu un prejudiciu de peste 12 milioane de euro a fost depistat, in Bucuresti, de politistii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La 9 februarie a.c., politistii Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale – Inspectoratul General al Politiei Romane au depistat si retinut, in Bucuresti, un cetatean italian, care era urmarit international.

Barbatul, in varsta de 44 de ani, era cautat de autoritatile italiene pentru comiterea de fraude financiare.

In sarcina acestuia s-a retinut ca, in perioada mai 2013 – 19 ianuarie 2016, ar fi participat ca promotor intr-o conspiratie infractionala de abuzuri financiare antreprenoriale si de fraude financiare.

Acestea au constat  in emiterea de garantii bancare in valoare de 692 de milioane de euro, prin societati bancare care functionau fara a respecta cerintele guvernului italian.

In acest mod, cel in cauza ar fi realizat un profit de peste 12 milioane de euro.

Pentru depistarea acestuia, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Barbatul va fi  prezentat la Curtea de Apel Bucuresti, in vederea declansarii  procedurii de predare in favoarea autoritatilor italiene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img