vineri, 19 aprilie, 2024

Un urs, recidivist, a dat iama prin camarile mai multor case, a baut afinata, apoi a adormit sub un molid

Distribuie:

Publicat:

Un urs a intrat in mai multe gospodarii si case de vacanta din Harghita, in ultimele patru nopti, in cautare de hrana. ”Este vorba despre un urs de talie medie, recidivist, care si anul trecut a intrat in casele localnicilor si a facut pagube insemnate, sa nu mai vorbim de spaima pe care o baga in oameni, dupa cum spune Directorul Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv ”Zetelaka és Társai”, Benke József. Sambata, ursul a intrat in doua case locuite, s-a dus direct in camara si a mancat ce a gasit, de la zahar si bomboane, pana la carne pusa la pastrat in untura. Unul dintre gospodari a povestit ca dormea la mansarda, cand a intrat ursul; a auzit zgomot jos, a vazut animalul, dar nu a indraznit sa coboare.

Ca sa-i cada bine tot ceea ce a infulecat de prin camari, ursul s-a tratat si cu o sticla de afinata, apoi, povestesc satenii, s-a dus pe deal si s-a culcat sub primul molid care i-a iesit in cale.

Crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita primesc subventii mai mari

Localnicii speriati au cerut ajutorul vanatorilor si au depus mai multe plangeri la Politie, formuland o cerere catre Ministrul Mediului pentru recoltarea exemplarului de urs.

”Trebuie sa intervenim, ca ursii de acum vor face pagube continuu; in padure e zapada, ei sunt flamanzi si cauta hrana in gospodariile situate la marginea localitatilor. Vreau sa fim bine intelesi, noi, padurarii, nu suntem inamicii ursilor, dimpotriva, le punem mancare la hranitori si avem grija de ei, ii protejam si ii aparam. Dar trebuie sa existe un echilibru. Acesta este un urs periculos pentru oameni si trebuie inlaturat. Ori sa fie capturat si relocat intr-un habitat aflat la mare distanta de asezarile umane”, a mai spus directorul Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv din Zetea pentru Informatia Harghitei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img