vineri, 29 martie, 2024

Un var al lui Cristian Cioaca, dezvaluire bizara despre cazul Elodia: “Daca as spune tot, as risca sa ne moara soldatii

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca s-au scurs mai bine de 12 ani de la disparitia Elodiei Ghinescu, acesta este departe de a se fi incheiat. Cristian Cioaca a fost condamnat la inchisoare, dar multi sunt convinsi si acum de nevinovatia sa. Printre ei, si varul acestuia, care a facut o serie de dezvaluiri bizare, inainte de pronuntarea sentintei.

Varul lui Cioaca sustine ca Elodia e in viata

Mai concret, potrivit gandul.info, barbatul, fost angajat al Serviciului de Protectie si Paza (SPP), a sustinut ca detine informatii conform carora femeia ar fi in viata, aflandu-se sub protectia unor persoane extrem de importante. De altfel, aceasta marturie se regaseste in rechizitoriul intocmit de procurori.

„Elodia ar putea fi in acest moment intr-un program de protectie a martorilor sau, pur si simplu, undeva in strainatate, sub identitate ascunsa” , le-a declarat varul lui Cioaca anchetatorilor.

Intregul adevar poate fi dezvaluit numai cu acordul SPP

Totodata, acesta a sustinut ca toate amanuntele ar putea fi dezvaluite numai in cazul in care mai-marii din Serviciul de Protectie si Paza si-ar da acordul, mai ales ca odata dezvaluite, informatiile ar putea avea consecinte grave.

„In masura in care generalul Pahontu, aflat la conducerea SPP, si-ar da acordul scris sa dezvalui toate lucrurile pe care le stiu despre legaturile dintre Elodia, Zabara Dan si Ilie Cristian, s-ar putea sa declar tot. Nu sunt sigur, pentru ca daca lucrurile acestea ar ajunge la cunostinta publicului, dupa ce dosarul ajunge in instanta (n.r. dosarul este in instanta, iar martorul Gheorghe Cioaca urmeaza sa fie audiat), am risca sa mai avem 500 de soldati morti in Afganistan” se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii care instrumenteaza acest dosar.

Mai mult decat atat, sotul Elodiei Ghinescu, Cristian Cioaca ar fi fost la curent cu intreaga situatie, barbatul descoperind pe calculatorul comun, cu putin timp inaintea disparitiei sale, documente privind intelegeri pe care avocata le-ar fi avut cu SPP-isti din Cotroceni.

„Dupa ce victima ar fi realizat acest lucru, persoanele la care se refereau acele documente ar fi declansat investigatia pentru infractiunea de omor si ar fi directionat-o impotriva inculpatului, pentru a crea conditiile ca sub presiune sa afle ce stie acesta despre continutul folder-ului mentionat”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img