News Flash:

Un vasluian: Discursul meu dupa 20 de ani in Vaslui

26 Iulie 2015
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
Un cursul zilei de astazi, 24 iulie, pe adresa cotidianului BUNA ZIUA VASLUI ,un vasluian pe nume Raffaello ne-a trimis o scrisoare adresa tuturor celor care cred ca cei 7 sapte violatori din Valeni sunt reprezentantii tuturor vasluienilor. Vasluianul care ne-a scris s-a semnat „Un vasluian MANDRU”

Aceasta este scrisoarea primita:

    „Nu, nu e una dintre glumele acelea cretine care circula acum "pe net" si mai nou in toata media. Imi pare rau, probabil unii s-ar fi asteptat la vreo imagine stupida de un comic ieftin, la vreo asemanare oricat de indepartata intre vreo hidosenie si figura vreunei mondenitati siliconate, prilej numai bun pentru ei sa adauge triumfatori sub acestea "Dupa o luna in Vaslui".

    Probabil toti care s-au simtit vizati si-au pierdut deja interesul. Totusi, ma voi adresa lor, celor imbatati de puterea care ii poseda, de posibilitatea de a rade nesatios de noi, vasluienii si in definitiv.... de ei insisi:

    Nu va e rusine? Nu v-ati saturat sa fiti complici la aceasta continua degradare a tot ceea ce inseamna ROMAN? Nu reusesc sa inteleg de unde provine acest confort la adapostul caruia va permiteti sa va umiliti proprii frati. Nu-mi explic cum reusiti de fiecare data sa va anulati orice farama de constiinta, orice urma de moralitate si respect national. Nu-mi dau seama de ce va manjiti cu noroi cu atata usurinta aproapele.

    Ma revolt in fata batjocorii voastre constante la adresa unui pamant romanesc, la adresa tuturor celor care s-au sacrificat pentru aceste meleaguri. Va intreb din nou, NU VA E RUSINE sa scuipati asupra atator oameni? Daca nu incetati pentru noi, incetati macar pentru cei dinaintea noastra: Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu, Dimitrie Cantemir, poate Gheorghe Gheorghiu Dej sau macar Theodor Rosetti, va suna cunoscuti? De Elena Farago, de Nicolae Tonita, de Alexandru Vlahuta sau Constantin Tanase, ati auzit? Sunt convins ca da, cel putin asa ar trebui.

    Fiecare insulta e adusa si lor, dar si multor altora. Macar pentru memoria lor, aratati-ne REPSECT!
    Da, am ajuns sa cersim respect in propria tara! Acesta este nivelul de deteriorare a valorilor nationale si morale la care a decazut societatea noastra. Mi se face scarba...

 Poate ca, intr-adevar, VASLUIUL ARE PROBLEME! Considerati-le un strigat de ajutor, o mana intinsa, un prieten in nevoie! Daca tinuta voastra sociala superioara va retine sa ne ridicati, incercati macar pentru simplul fapt ca suntem frati intru credinta.

    Poate ca, intr-adevar, pentru Vaslui, contextul socio-economic nu este deloc potrivit unei tari care pretinde a fi civilizata. Da, SUNT VIOLATORI IN VASLUI, da, SUNT HOTI IN VASLUI, da, SUNT CRIMINALI IN VASLUI, da, SUNT ANALFABETI IN VASLUI, da, ESTE SARACIE IN VASLUI!

    Ghiciti ce: toate acestea SUNT SI IN JUDETUL VOSTRU! Toate acestea sunt peste tot, dar asta nu da nimanui dreptul sa injure, sa insulte si sa calce in picioare un judet intreg! Catalogarile acestea injuste, generale, cu tente totalitare, facute parca fara discernamant sunt produsul unor oameni bolnavi! Deocamdata, stau departe de voi fiindca... mi-e teama, mi-e teama ca nu cumva boala sa fie contagioasa!

                        Astept sa va pot iubi din nou, romani!
                                                    Insanatosire grabnica!

Un vasluian MANDRU”
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0688 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011569 (s)