joi, 28 martie, 2024

Un vulcan din Indonezia da semne ca se trezeste la viata

Distribuie:

Publicat:

Un vulcan din insula indoneziana Sumatra a degajat cenusa fierbinte si gaz de 22 de ori in ultimele doua zile, a declarat luni un oficial local, citat de DPA, conform agerpres.

Vulcanul Sinabung din provincia Sumatra de Nord a erupt intermitent de la sfarsitul anului 2013, provocand stramutarea a mii de persoane. “Coloanele au ajuns pana la 5.000 de metri inaltime intre 4 si 6 februarie”, a declarat Sutopo Nugroho, un purtator de cuvant al Agentiei nationale pentru gestionarea dezastrelor.
Sutopo a mai spus ca in prezent este decretat cel mai ridicat grad de alerta in legatura cu activitatea vulcanului Sinabung. Zone aflate intr-o raza de 7 km de la vulcan au fost restrictionate pentru localnici. Borneo Post scrie in editia sa online ca vulcanul a erupt de sapte ori duminica, de la miezul noptii si pana la ora locala 16:50 (09:50 GMT). Cenusa degajata de vulcan a fost purtata de vant pana la Berastagi, o statiune turistica din regiunea montana Karo aflata la sud-est de vulcan, a spus un oficial local.

Localnicii si turistii din Berastagi au primit instructiuni de la autoritati sa poarte masti si protectie pentru ochi pentru a evita sa fie expusi direct la cenusa vulcanica. Indonezia se afla in zona numita “Inelul de foc al Pacificului”, o regiune cunoscuta pentru miscarile seismice si eruptiile vulcanice. In tara se afla in jur de 130 de vulcani activi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img