vineri, 19 aprilie, 2024

UNDA VERDE pentru Spitalul Regional din Iasi! Vestile IMBUCURATOARE vin de la Bruxelles

Distribuie:

Publicat:

O veste buna vine de la Bruxelles: comisarul european Corina Cretusprijina construirea a trei spitale regionale in Romania.

Astfel, in urma unei intalniri care a avut loc, miercuri, la Bruxelles, intre comisarul european, Corina Cretu, si ministrul Sanatatii, Florin Bodog, s-a stabilit calendarul de implementare a proiectelor celor trei spitale regionale din Iasi, Cluj si Craiova. Studiul de fezabilitate va fi incheiat pana in martie 2018, scrie Mediafax.

Ulterior, proiectele vor fi depuse pana in luna aprilie, transmite comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, intr-un comunicat de presa.

„Aceste progrese sunt imbucuratoare, fiind conditii esentiale pentru inceperea implementarii proiectelor in domeniul sanatatii. Sustinem autoritatile nationale in pregatirea urmatorilor pasi pentru proiectele deja prevazute. Am discutat si oportunitatea dezvoltarii unor proiecte in domenii de mare necesitate, precum combaterea epidemiei de rujeola, care din pacate a facut atatea victime in ultimele luni”, a declarat Cretu.

La intalnirea cu Bodog, oficialul UE a indicat sustinerea pe care fondurile politicii de coeziune o pot oferi imbunatatirii conditiilor din spitalele din Romania: investitii in centre comunitare integrate, unitati ambulatorii, unitati de primiri urgente si telemedicina. Astfel, se are in vedere abordarea nevoilor critice din domeniul sanatatii prin 280 de investitii in ingrijirea comunitara si ambulatorie, precum si in modernizarea a 35 de unitati de urgenta din spitale.

Romania beneficiaza de o alocare de peste 22 de miliarde de euro in cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014–2020. In Programul Operational Regional, aproximativ 326 de milioane de euro sunt dedicate investitiilor in domeniul sanatatii, jumatate din aceasta suma fiind alocata constructiei celor 3 spitale regionale mentionate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img