marți, 16 aprilie, 2024

UNDE-I CAP E SI CULTURA CIVICĂ!

Distribuie:

Publicat:

În intervalul aprilie – iulie 2018, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, și-a completat portofoliul tehnic și științific cu noi accesorii optice de astronomie și echipamente științifice de astrofotografie care sunt necesare pentru: pregătirea și creșterea performanțelor elevilor olimpici la disciplina astronomie, dezvoltarea educației științifice astronomice a membrilor Astroclubului „Perseus” Bârlad, promovarea astronomiei în rândul publicului larg și creșterea performanței cercetării ştiinţifice în domeniul astronomiei.

Instituția noastră mulțumește pe această cale tuturor firmelor private pentru sprijinul acordat, în valoare financiară totală de aproximatix 4.137 Euro, și de asemenea pentru interesul şi pentru disponibilitatea de colaborare, după cum urmează: Ghiorghi Safir, George Safir,  Iulian Safir Anca Obreja (sponsorizare: ZWO ASI 1600 MM Pro camera Mono).

Petre Popa, Viorel Olaru, Ionel Olaru,  Cristina Drăgan și Bianca Popa sponsorizare: cort evenimente pentru tabăra de astronomie 5 × 8metri).

Aurica Năstase, Vasile Langa și Daniela Capră (sponsorizare: Sky-Watcher Star Adventurer Astro-Imaging Mount with Autoguider Interface).

Ștefan Constantinciu sponsorizare: obiectiv foto Canon EF 70 – 200 f/4 L USM)

Ștefan Nicolae sponsorizare: 2”/1,25” SCA Crosshair Laser Colimator

Sergiu Mircea, S.C. Banca Transilvania S.A. (sponsorizare: Paton Hawksley Spectrograf Star Analyser 100)

Titi Aur, S.C. Titi Aur S.R.L. (Academia Titi Aur) (sponsorizare: Astronomik UHC Clip – Filter EOS APS – C)

Emil Copceac sponsorizare: Astronomik H – alpha 12 nm CCD Clip – Filter)

Adriana Sîrbu sponsorizare: Libra Series 635 nm Red Laser Pointer).

Toate aceste accesorii optice de astronomie și echipamente științifice de astrofotografie sponsorizate financiar de firmele private vor fi folosite pentru îmbunăţirea calităţii observaţiilor astronomice, atât cu publicul larg, cât şi cele cu valoare ştiinţifică.

De asemenea, aceste noi achiziţii vor fi utilizate în diferite ediții ale taberei de astronomie organizate de Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad și de Astroclubul „Perseus” Bârlad, dar şi la alte evenimente importante care se vor desfăşura cu prilejul unor fenomene astronomice inedite și spectaculoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img