vineri, 29 martie, 2024

Unde loveste criza de candidati? Angajatorii au ajuns sa-si caute manageri pe site-urile de recrutare: companiile vor sa fie prezente in toate locurile in care se afla candidatii

Distribuie:

Publicat:

Companiile au publicat, în prima jumătate a acestui an, un număr de 5.340 de locuri de muncă pentru manageri şi specialişti din zona de senior level pe platforma de recrutare online eJobs.ro, numărul acestora fiind în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului anterior.

„În primul rând, a crescut, în ansamblu, numărul total de anunţuri postate de angajatori. Ştim cu toţii că anul acesta, cel puţin în prima lui jumătate, a fost extrem de activ în materie de recrutare. Sunt foarte multe oferte în piaţă pentru absolut toate categoriile profesionale. În principiu, traversăm o perioadă în care oricine îşi doreşte un loc de muncă îl poate obţine cu uşurinţă. Numai pe ejobs.ro sunt disponibile, în acest moment, aproape 40.000 de locuri de muncă în toată ţara şi în străinătate“, a explicat Bogdan Badea, CEO al eJobs România. Astfel, 13% din totalul joburilor disponibile în prezent pe platforma de recrutare eJobs sunt destinate mana­gerilor, în ciuda faptului că, de regulă, pentru ocuparea acestor tipuri de poziţii, companiile plătesc de regulă firme de recrutare şi de executive search pen­tru a identifica cei mai buni candi­daţi. Cele mai multe joburi pentru manageri sunt disponibile în sectoare precum IT/telecom, comerţ, construcţii, auto şi servicii financiare.

CONTINUAREA AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img