marți, 16 aprilie, 2024

Ungaria: Un oficial guvernamental acuză ‘reţeaua Soros’ că foloseşte ‘metode de tip mafiot

Distribuie:

Publicat:

Contrar declaraţiilor investitorului american George Soros referitoare la guvernul ungar, reţeaua sa, mai degrabă decât executivul de la Budapesta, foloseşte 'metode de tip mafiot', a declarat joi secretarul de stat din Ministerul ungar de Justiţie, Pal Volner, într-un interviu acordat cotidianului Magyar Hirlap, relatează MTI.

'Putem observa indiciile legislaţiei ascunse, răspândite în Uniunea Europeană, care urmăreşte să reducă puterile statelor membre', a spus Volner.

'Mercenarii lui Soros se cred adesea deasupra legii şi sunt hotărâţi să modeleze sistemul juridic al Ungariei în funcţie de dorinţele patronului lor', a mai spus el.

Soros are aliaţi atât în Ungaria cât şi în Parlamentul European şi 'reţeaua lui încearcă cu regularitate să pună presiune asupra justiţiei', a adăugat secretarul de stat.

Însă, proiectul de lege al guvernului ungar 'Stop Soros' are drept scop să prevină acest lucru, a mai spus
Volner, precizând că noile legi obligă organizaţiile care promovează migraţia ilegală să-şi înregistreze activităţile şi să plătească un impozit de 25% pe donaţiile primite din străinătate.

Volner a insistat că pachetul de legi 'Stop Soros' este în concordanţă cu normele internaţionale şi este uşor de respectat, însă în acelaşi timp stabileşte sancţiuni adecvate pentru organizaţiile care nu le respectă.

Oficialul ungar a mai spus că 'ţinând cont de ultimii ani', guvernul 'nu are nicio îndoială' că proiectul de lege va fi atacat în instanţă sau în alte tribunale ale UE. El a spus că există de asemenea o posibilitate ca şi Comisia Europeană să lanseze o procedură de infringement împotriva Ungaria în legătură cu proiectul de lege.

Miliardarul american George Soros, care finanţează ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume, a devenit unul dintre principalii inamici ai lui Viktor Orban, care a atacat, de asemenea, organizaţiile neguvernamentale, acuzându-le că intervin în politica internă a Ungariei în profitul omului de afaceri.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img