vineri, 29 martie, 2024

Unguent impotriva durerilor lombare cu arnica si cocos

Distribuie:

Publicat:

Desi arnica este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatoare, si uleiul de cocos poate contribui la ameliorarea durerii de spate datorita continutului sau de substante nutritive.

Durerea lombara, cunoscuta si sub denumirea de lombalgie sau lumbago, apare in partea inferioara a spatelui si cauzeaza disconfort pacientului. In acest articol, iti prezentam reteta unui unguent impotriva durerilor lombare cu arnica si ulei de cocos. Ingredientele nu te costa foarte mult, iar unguentul este usor de preparat si eficient.

Ce este durerea lombara?

Durerea lombara, lombalgia sau lumbago apare in partea de jos a spatelui. Este posibil ca aceasta zona sa fi fost supusa unei presiuni continue. Intrucat se afla in zona centrala a corpului, aceasta este vulnerabila la leziuni. Aceasta durere este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consulta un medic si pentru care lipsesc de la locul de munca.

Durerea lombara poate avea diverse cauze, spre exemplu:
Artroza lombara: Discurile intervertebrale din zona lombara se degenereaza, provocand inflamatie.
Bolile oaselor si ale articulatiilor: Osteoartrita si osteoporoza pot slabi vertebrele si pot duce la fracturi.

Unguent impotriva durerilor lombare cu arnica si ulei de cocos

Arnica are proprietati analgezice si antiinflamatoare care amelioreaza durerea in cazul intinderilor si al altor leziuni musculare. Arnica ajuta la reducerea inflamatiilor si la vindecarea ranilor. Planta este bine-cunoscuta datorita capacitatii sale de a stimula circulatia sangelui.

Acizii grasi saturati din uleiul de cocos sunt absorbiti cu usurinta in piele deoarece sunt de origine vegetala. In compozitia uleiului intalnim si acizii lauric, palmitic si linoleic, precum si fierul si vitaminele E si K. Nuca de cocos intareste sistemul imunitar si se utilizeaza frecvent pentru calmarea durerilor musculare.

Reteta de unguent impotriva durerilor lombare

Ingrediente

3 linguri de ceara de albine (45 g)

O lingura de ulei de cocos (15 ml)

2 linguri de ulei de arnica (30 ml)

Mod de preparare si intrebuintare

Incalzeste ceara de albine la bain-marie.

Cand se topeste, micsoreaza flacara si adauga uleiul de arnica si de cocos.

Amesteca ingredientele, apoi ia vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca.

Poti aplica unguentul obtinut pe zona afectata de doua ori pe zi.

Atunci cand simti o durere in partea inferioara a spatelui, este mai bine sa incepi sa o tratezi inainte ca starea ta sa se agraveze. In timp ce astepti sa primesti tratamentul de la medicul specialist conform diagnosticului, nu ezita sa folosesti acest unguent impotriva durerilor lombare cu arnica si ulei de cocos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img