sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Unguent natural pentru afectiuni reumatice, nevralgii si inflamatii

Distribuie:

Publicat:

Uleiurile esentiale pot fi utilizate cu succes in terapia durerilor musculare, de articulatii si reumatice datorita proprietatilor antiinflamatorii, calmante si destimulare a circulatiei sangvine.
Iata un unguent pe baza de uleiuri aromate din ienupar, eucalipt, menta si lavanda, foarte bun in afectiunile reumatice, nevralgii si in inflamatii. Efectele sunt rapide si, in plus, poate fi folosit in paralel cu medicatia alopata.

Unguent pentru calmarea durerilor si a inflamatiilor
Se amesteca intr-o sticluta de 100 ml: o pipeta de ulei volatil de ienupar, o pipeta de ulei volatil de eucalipt, o pipeta de ulei volatil de menta si o pipeta de ulei volatil de lavanda (se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de intensitatea bolii. Pipeta sa fie mica, cumparata de la farmacie, cu para de cauciuc.

Peste amestecurile de uleiuri volatile se toarna putin alcool etilic de 87°, sau de 96°, caci dizolva mai bine uleiurile volatile. Se pune atata alcool, cat sa cuprinda amestecul de uleiuri volatile. Se agita bine. Se poate adauga si o pipeta de tinctura de propolis de 30%, putin amoniac (lichid, solutie) si putin camfor. Se completeaza cu spirt medicinal putin cate putin, pana la 100 de mililitri si se agita bine.

Mod de utilizare
Este eficient in: dureri reumatice; dureri musculare, dureri pe baza nervoasa, sciatica, spondiloza, inflamatia articulatiilor. Se fac frectii de mai multe ori – 3-4 ori pe locul afectat de boala, caci se evapora repede. Se aplica apoi un unguent antireumatic (orice fel, chiar si farmaceutic).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img