vineri, 29 martie, 2024

Unic in Romania! Judecatorii trebuie sa transeze un partaj matrimonial intre doua… femei

Distribuie:

Publicat:

Magistratii Judecatoriei Piatra-Neamt trebuie sa judece o cauza mai putin obisnuita in Romania: un dosar care are ca obiect partajarea de bunuri comune si lichidarea regimului matrimonial, atat parata, cat si reclamanta fiind femei, transmite Mediafax.

Maria Garbea si Valeria Ciolan sunt reclamant, respective parat, intr-un dosar inregistrat la Judecatoria Piatra Neamt, cu obiectul „partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”. In mod normal, un asemenea obiect presupune ca partile implicate in dosar au fost sau sunt casatorite, ceea ce nu e cazul. Reprezentantii Judecatoriei Piatra Neamt au declarat, vineri dupa-amiaza, corespondentului MEDIAFAX, ca situatia este atipica.

" E o situatie putin atipica, dar vizeaza doua persoane care au avut o relatie de familie cu acelasi barbat, care ar fi decedat. In acest caz, a fost nevoie sa ne incadram in cateva tipare generate de sistemul Ecris, acesta fiind si motivul pentru care dosarul a fost inregistrat cu acest obiect. In caz extrem, ne ducem la alte cauze, dar, aici, pentru ca ne puteam incadra in proportie de 90% in situatia X, ea asa a fost incadrata", a declarat magistratul Catalin Mormoe, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Piatra Neamt si fostul sef al acestei instante.

Conform reprezentantilor instantei, reclamanta este fosta sotie a unui barbat care a murit, iar cea de-a doua femeie este fiica barbatului dintr-o alta casnicie. Sistemul Ecris, cel cu care se lucreaza in instante, la repartizarea aleatorie a dosarelor, nu permite o altfel de incadrare, de aceea au si fost alese drept obiecte ”partajul de bunuri comune / lichidarea regimului matrimonial”. Surse judiciare afirma ca, de fapt, prima femeie a dat-o in judecata pe cea de-a doua pentru lamurirea situatiei unei garsoniere, pe care barbatul decedat i-ar fi lasat-o fiicei lui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img