joi, 28 martie, 2024

UNPR preia interimatul din Primaria Capitalei

Distribuie:

Publicat:

Consilierul general UNPR Stefanel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), obtinand 39 de voturi “pentru”, fara a inregistra vreun vot “impotriva”.

Consilierii generali l-au desemnat pe Marin primar interimar, cu 39 de voturi “pentru” si un vot anulat.

Anterior, Marin a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 “pentru”, cinci “impotriva” si doua anulate.

El a candidat la functia de viceprimar alaturi de consiliera independenta Julia Zorkoczy, dupa demisia viceprimarului Cornel Pieptea.

Celalalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabont (PSD), a anuntat ca partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar.

“Suntem minoritari si dorim sa sustinem majoritatea. Vrem sa ducem la bun sfarsit acest mandat, ma asteptam ca PNL sa isi asume responsabilitatea si sa desemneze pe cineva din randul lor. Il stiu pe Stefanel si am o parere buna despre el. Il vom vota si il vom sprijini pentru a nu fi nicio defectiune de parcurs pana la sfarsitul anului. Am totusi un gust amar”, a spus Darabont.

Reprezentantul consilierilor independenti, Cristinel Deaconescu, a declarat ca nu va vota desemnarea lui Stefanel Marin primar interimar pentru ca nu este legal votul.

Sedinta de indata a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), convocata dupa ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din functia de primar general, a fost suspendata dupa aproape o ora de discutii.

In contextul in care Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din functia de viceprimar, s-a luat in discutie vacantarea postului, pentru a putea fi apoi ales un inlocuitor al acestuia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img