sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Unul dintre cei mai apreciati preoti din Romania, decizie radicala. Rezultatele referendumului l-au motivat sa recurga la acest gest

Distribuie:

Publicat:

Preotul Constantin Necula a anuntat ca se retrage. 

Parintele Necula este urmarit pe Facebook de peste 80.000 de oameni. 

”Am sa ma retrag si am sa tac, din dorinta de a-i lasa pe ceilalti sa vorbeasca. Am remarcat ca sunt foarte multi dispusi sa vorbeasca impotriva Bisericii, a societatii crestine. Le doresc succes! E o tristete care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decat in Liturghie” este decizia pe care a luat-o Constantin Necula. 

Decizie dupa referendum

Preotul a mai spus ca ”E prima data cand am inteles de ce Mantuitorul nu a raspuns la toate intrebarile, ci doar la cele ale oamenilor care vor cu adevarat sa se indrepte. Acum e aceeasi ura, aceeasi aroganta sociala, aceeasi dictatura a propriei opinii impotriva celorlalti si, in acest marasm, aceeasi Biserica rastignita a nu stiu cata oara de oameni care cred cu adevarat ca Biserica ar trebui sa le negocieze pacatele. Regret! Evanghelia nu e negociabila.(…) Sper din toata inima sa avem taria sa putem sa ne revenim – nu cu picioarele pe pamant, ci cu mintea in cer, acolo unde ne e locul. (…) Deja am constatat ca, in ciuda faptului ca familia barbat – femeie nu e o prioritate, cealalta familie dintr-o data a avut trei proiecte bagate la sertar. Asa am constatat ca suntem cazuti intre politici si (…) – cred ca e obligatoriu ca paznicul Farului sa se retraga in Far. (…) Mai avem 50 de zile pana sa ne praznuim Centenarul. Ne-am batut joc de 99 de ani si 315 zile din Centenarul nostru”. 

Ulterior, preotul a scris pe Facebook, ca ”Retragerea din viata publica nu inseamna ca renunt la lupta! Biserica nu e viata publica!!! Aici, in spatiul ei putem sa ne reactivam Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”. 

Preotul a primit sute de mesaje, mii se reactie la anunt si alte mii de distribuiri pe Facebook: 

Nu aveti voie sa va retrageti din viata publica, pentru ca Hristos v-a trimis la propovaduire cu timp si fara timp, niciun Apostol nu s-a retras din viata publica pentru linistea sa, cand turma are nevoie de cineva care sa-i vorbeasca mai mult ca niciodata! Asta-i ispita de la diavol, nu va lasati dus in ispita caci veti da socoteala inaintea lui Hristos daca faceti asta, sunt atatia care doresc sa participe la conferinte, mai sunt atatea de spus si chiar daca exista ura si aroganta din partea multora Dumnezeu va va intari sa biruiti raul. Sunt sigur ca Duhovnicul n-a fost de acord si ati incercat sa-l convingeti insa va sfatuiesc sa va mai ganditi si sa discutati din nou cu el, ca Biserica are nevoie de cuvintele sfintiei voastre, reveniti la decizie iar rugaciunile Ortodoxiei sunt acum indreptate spre cucernicia voastra. Indrazniti, El a biruit!

Simtim o mare durere in suflet ! Avem mare nevoie de dumneavoastra, pentru copiii si nepotii nostri!

Scump si drag parinte, noi – firea umana suntem cei ce strigam:„Osana, Fiului lui David, binecuvantat este Cel ce vine intru numele Domnului, Imparatul lui Israel"si apoi cu aceeasi ardoare sa strigam:„Rastigneste-l, rastigneste-l!", nu este altceva decat sa ne intalnim implacabil cu fiinta umana in toata marirea ei sau sa cunoastem abisul in care poate cadea omul. Aceasta este conditia umana! Putem fi si inger si demon!! Cu totii cei care am mai ramas si care mai simtim romaneste si crestineste va impartasim durerea sufleteasca si dezamagirea! Rezultatul referendumului este doar o radiografie exacta a unei societati aflate in deriva pe care o intuiam dar cred ca nu aveam curajul sa o recunoastem…Noi cei pacatosi avem nevoie de modele ca dvs. si ne dorim sa ramaneti acelasi apologet si misionar si sa va continuati misiunea data de Bunul Dumnezeu! „Biserica nici portile iadului nu o vor birui", asadar suntem datori sa mergem mai departe…„Cu noi este Dumnezeu, intelegeti oameni si va plecati caci cu noi este Dumnezeu!"

Sunt convinsa ca va este necesar rastimpul si sunt convinsa ca veti si mai prezent pentru noi toti, pana la urma! In inimi si in lupta aceea despre care ziceti!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img