vineri, 29 martie, 2024

Unul dintre cele mai ASTEPTATE proiecte de lege, este GATA! Guvernul a facut ANUNTUL

Distribuie:

Publicat:

Inca din perioada campaniei electorale, dar si ulterior, Liviu Dragnea anunta ca PSD va veni in Parlament cu Legea preventiei, care va obliga institutiile de control sa dea avertisment oamenilor de afaceri si abia apoi sanctiuni. Proiectul va fi publicat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri saptamana viitoare, a declarat, miercuri, ministrul de resort Alexandru Petrescu, in cadrul unei intalniri intre Guvern si reprezentantii patronatelor si sindicatelor.

Legea preventiei este deja finalizata de circa 2 saptamani, dar in urma intalnirilor pe care le-am avut cu Asociatia Municipiilor din Romania vom introduce o componenta de preventie in ceea ce priveste administratia locala si urmeaza ca tot schimbul de comunicare interna cu ministerele sa se finalizeze luni (3 aprilie — n.r.) si sa o ridicam joi (6 aprilie — n.r.) pe site-ul institutiei”, a spus Petrescu.

Liviu Dragnea arata ca acest proiect va redefini relatia dintre oamenii de afaceri si stat.

“Relatia dintre stat si oamenii de afaceri trebuie schimbata si pentru asta trebuie sa se intample cateva lucruri: statul sa nu mai fie agresiv cu firmele (…) Vom introduce si legea preventiei in primul trimestru, pentru ca niciun om de afaceri sa nu mai primeasca masura punitiva fara masura de preventie (…) Trebuie sa aiba un minister al lor (n.r – oamenii de afaceri), care sa fie placa turnanta in relatiile dintre oamenii de afaceri si celelalte ministere de linie. In acest sens, am decis sa se infiinteze Ministerul IMM-urilor, al mediului de afaceri si al antreprenoriatului”, a declarat Liviu Dragnea

Reprezentantii Guvernului discuta miercuri in Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social despre Legea preventiei, Legea educatiei si Legea sanatatii.

In forma sa initiala, aparuta in luna ianuarie a acestui an, proiectul de Lege a preventiei prevedea ca acei contribuabili care constituie contraventii ar putea beneficia de masuri de preventie o singura data pentru fiecare fapta, intr-un termen de 5 ani. Practic, autoritatea care constata contraventia nu va putea aplica sanctiunea contraventionala la prima constatare ci va incheia un proces-verbal de constatare a neregulilor si va redacta planul de conformare, care va cuprinde aspecte ce trebuie remediate, precum si termenul de conformare pentru fiecare fapta. Termenul de conformare nu poate fi mai mic de 7 zile lucratoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img