marți, 19 martie, 2024

UPDATE BARLAD: ” INTRERUPEREA TRANSPORTULUI IN COMUN ESTE ILEGALA”

Distribuie:

Publicat:

ACTUALIZARE: Firma de transport local – SC Vertrantis SRL, a anunțat duminică seară (24 septembrie a.c.) că va respecta programul normal de circulație al autobuzelor. Contactat telefonic, administratorul Vasile Tonița a declarat: „Autobuzele vor circula în programul normal pe toate traseele din municipiu. Sunt niște semnale din partea Primăriei Bârlad ca să mai purtăm un dialog, o ultimă discuție, după care vedem ce dezicie vom lua. Vom anunța zilele următoare dacă și ce măsuri vom aplica, în funcție de dialogul cu reprezentanții Primăriei.”

Duminica, 24 Septembrie, primarul municipiului Barlad a sustinut o conferinta de presa in care a tinut sa explice pozitia autoritatii locale in privinta transportului public in comun. Societatea care asigura acest serviciu, Vertrantis, a adus la cunostiinta opiniei publice decizia sa de a nu scoate autobuzele din garaj in zilele de 25,26 si 27 Septembrie ca masura de protest impotriva refuzului majorarii biletului la pretul de 1.5 lei.

Conform declaratiilor edilului sef Boros ” este adevarat ca in contractul incheiat intre Primarie si Vertrantis SRL exista o prevedere din care rezulta ca dupa un an de zile se pot purta discutii despre majorarea pretului. Aceste discutii nu pot fi purtate decat pe niste argumente solide, concrete. Cel care doreste majorarea, respectiv societatea trebuie sa vina cu argumente izvorate din contabilitatea societatii din care sa rezulte necesitatea majorarii pretului. In urma discutiilor primite sau purtate s-a ajuns la concluzia ca societatea nu indeplineste anumite cerinte prevazute de contract. Si atunci s-a trimis raspuns catre Vertrantis sa prezinte la Primarie anumite documente. Din documentele prezentate de SC Vertrantis nu are o contabilitate distincta ( doar a transportului). S-a facut o adresa si prezentati la Primaria Barlad urmatoarele acte: balanta verificare 31.05.2016, balanta verificare 31.12.2016. Nu am primit aceste documente , nu putem initia un proiect de hotarare  vizand majorarea tarifului pe bilet. Am ramas surprins ca pe data de 25,26 si 27 intrerupe activitatea. Contractul nu permite acest lucru si ne suparam pe o chestiune pe care dumneavoastra nu ati indeplinit-o. Ca primar al municipiului Barlad il sfatuiesc pe administratorul Vertrantis SRL sa nu opreasca transportul in municipiul Barlad. Nu din culpa noastra nu s-a ajuns cu un proiect de hotarare pe masa Consiliului Local” a precizat Boros. Seful compartimentului Transport din cadrul Primarie , ing. Mihai Bozianu, a tinut sa aduca si el cateva mentiuni . Confirm contractului societatea ar trebui sa faca investitii de 600 de milioane, in acte sunt trecute 100 de milioane desi acolo este prins si transportul judetean. Dar el ( SC Vertrantis) nu a facut investitii de 1 leu. Asadar, cei de la Vertrantis daca maine intrerupi transportul public in comun intre orele 5:30-08:00 trebuie sa cunoasca faptul ca acest lucru este ilegal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img