vineri, 26 aprilie, 2024

UPDATE: BARLADENII POT APRINDE O LUMANARE LA CAPATAIUL DOAMNEI DUDA

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : Cei care doresc sa isi prezinte ultimul omagiu doamnei doctor Gabriela Duda o pot face astazi, 13 septembrie 2017, la Biserica Sfantul Dumitru  (cea de langa Primarie), intre orele 9 si 19.
                                                                                                                     
Aseara , Principesa Margareta a Romaniei insotita de Principele Radu si fratele acestuia au sosit in oras. Au fost intampinati de protopopul Vasile Laiu si primarul Dumitru Boros. Altetele Regale vor sta in aceste zile in Barlad, fiind cazati la un hotel din centrul orasului. Slujba de inmormantare va avea loc in  joi, 14 septembrie 2017, la Biserica Sfantul Dumitru (str. Vasile Lupu nr. 1), la ora 13, si va fi urmata de slujba de ingropare, la Cimitirul Eternitatea (Str. Cerbului nr. 13), la ora 14.                
                                                      
Gabriela Duda a parasit aceasta lume in noaptea de 10 spre 11 septembrie 2017, internata fiind la un spital din Iasi. Altetele Lor Regale, ca si fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, sosisera la Iasi in primele zile ale lunii septembrie.

Gabriela Constandache s-a nascut la 6 martie 1938 la Barlad, unul dintre cei sapte copii ai Mariei Stoica si ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi in anul 1961 si a urmat o eminenta cariera medicala. A fost medic de tara, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina romaneasca timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a casatorit cu profesorul doctor René Duda in anul 1957, acum saizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al Romaniei, nascut la 7 iunie 1960 la Iasi, si pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, nascut la 16 iunie 1968, la Iasi. René Duda a decedat in anul 1999.
In ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat intr-o stare foarte grava, iar in ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necrutator.

Custodele Coroanei si Principele Radu, alaturi de fratele principelui si de familia sa, vor lua parte la inmormantarea mamei lor in orasul Barlad, la Cimitirul Eternitatea, acolo unde isi dorm somnul de veci ultimele trei generatii ale familiei Duda.

Dumnezeu sa o aiba in paza!
STIREA INITIALA: Marți, 12 Septembrie, la ora 18 a ajuns la Barlad , la biserica „ Sfantul Dumitru” corpul neînsuflețit al mamei principelui Radu Duda.                        
Pentru ultima oară , medicul Gabriela Duda a ajuns in orașul natal , aceasta fiind  adusă de la Iași acolo unde si-a dat obștescul sfârșit.                            
 Slujba de înmormântare va avea loc joi, 14 septembrie , la Biserica Sfântul Dumitru (str. Vasile Lupu, nr. 1), la ora 13, şi va fi urmată de slujba de îngropare, la Cimitirul Eternitatea (Str. Cerbului, nr. 13), la ora 14.                
Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în anul 1961 şi a urmat o carieră medicală. A fost medic de ţară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum exact şaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iaşi, şi pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iaşi. René Duda a decedat în anul 1999.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img