joi, 28 martie, 2024

UPDATE: Circulatie reluata pe Drumul European 581 – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Dupa mai multe ore de interventie s-a redat circulatiei Drumul European 581, care face legatura cu municipiul Husi si Vama Albita, actiune coordonata de prefectul Isabel BOGDAN si subprefectul Mircea GOLOGAN.
 
Pentru degajarea drumurilor s-au solicitat utilaje si de la firme private de pe raza judetului Vaslui. 

„Multumim societatii Viacons Rutier SRL pentru sprijinul cu utilaje, fara de care nu am fi facut fata situatiei. De asemenea, adresez multumiri domnului comisar sef Manuel Nacu, sef birou Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, cadrelor militare si domnului lt. Col. Irinel Apostolescu, comandantul Unitatii militare 01776 Husi, precum si domnului Bejenaru Mirel, din cadrul Biroului Politiei Rutiere Husi. Imi cer scuze celor aflati in trafic pentru timpul de asteptare, insa viscolul si ninsoarea abundenta au adus intarzieri in interventii”, a declarat prefectul Isabel BOGDAN.

La aceasta ora s-a reluat alimentarea cu energie electrica in cea mai mare parte a judetului Vaslui, ramanand un numar de 74 de posturi de transformare nealimentate, acestea deservind aproximativ mii de consumatori (majoritatea localitatilor sunt din est si sudul judetului). Echipele de interventie ale societatii furnizoare de energie electrica lucreaza si depun toate eforturile pentru alimentarea cu energie a intregului judet.

In continuare se actioneaza pentru deblocarea drumurilor nationale. Persoanele blocate pe DJ Husi – Bunesti-Averesti, vor ramane la Husi si in noaptea de 21 aprilie, acestea primind cazare la Unitatea Militara Husi.

Potrivit avertizarilor Agentiei Nationale de Meteorologie, in intervalul 21 aprilie, ora 09 – 22 aprilie, ora 09, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile. In noaptea de vineri spre sambata temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce bruma in cea mai mare parte a tarii si, local, inghet la sol.& nbsp;

UPDATE: Pret de ore bune, un incarcator din cadrul firmei husene VIACONS RUTIER a lucrat pentru curatarea zapezii de pe DE 581, la doar cativa kilometri de Husi. Utilajul firmei husene a deszapezit zeci de autoturisme ramase blocate din noaptea de joi spre vineri, 21 aprilie, pe ruta Husi – Albita.

Isabel Bogdan, prefectul Judetului Vaslui, a fost la fata locului pe tot parcursul actiunilor de deszapezire.. Alaturi de acesta a fost prezent in zona de actiune si Manuel NACU-  comisar sef din cadrul Politiei de Frontiera Vaslui.

 

 
VOM REVENI CU DETALII


STIREA INITIALA:
Ninsoarea din aceasta luna, abatuta peste judetul Vaslui, face ravagii. Atat ruta Husi – Albita, cat si Husi – Crasna sunt complet paralizate. Cantitatea mare de zapada cazuta a dus la crearea de blocaje in zona localitatii Oltenesti, blocand efectiv DE 581. Pe ruta Husi – Albita sunt blocate zeci de autoturisme, autocare si camioane, o cisterna aflandu-se intr-un sant.
 

Isabel Bogdan, prefectul judetului Vaslui, a mers in zonele blocate si a evaluat situatia. El incearca momentan sa gaseasca solutii pentru degajarea traficului si scoaterea persoanelor din autoturisme, precum si pentru transportarea lor in municipiul Husi. Va cere inclusiv sprijinul Politiei de Frontiera Vaslui.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img