joi, 25 aprilie, 2024

Update. Dezvaluiri cutremuratoare! Facturile romanilor au fost umflate

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Potrivit unor informatii difuzate de un post de televiziune national, suma cu care au fost pagubiti consumatorii ajunge la 1,3 miliarde de lei.

Dezvaluire-soc despre facturile platite de romani la electricitate.

Seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca o investigatie a institutiei pe care o conduce a scos la iveala faptul ca mai multe companii din energie s-au inteles intre ele, cauzand umflarea tarifelor la electricitate. 

El a precizat ca oameni din interiorul Electrica au fost implicati in acest cartel si ca societatea a fost amendata.

Potrivit lui Chiritoiu, in urma investigatiei Autoritatii de Concurenta tarifele ar trebui sa scada.

"Mai multe companii au fost pagubite. Au participat si oameni din interiorul Electrica, deci intr-un fel s-au furat singuri. Am sanctionat si compania Electrica, intrucat au fost pagubiti clientii ei. Tarifele acestea umflate s-au dus catre clienti. Am sanctionat compania si, in premiera, vrem ca impreuna cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie sa recuperam prejudiciul creat clientilor acestor companii, care au fost pagubite si care au transferat aceasta paguba catre clientii lor", a afirmat, joi, Bogdan Chiritoiu, cu prilejul lansarii raportului de activitate al Consiliului pe anul 2017, conform Agerpres. 

Seful Autoritatii de Concurenta a mai spus ca este greu de stabilit prejudiciul adus consumatorilor de energie, intrucat este vorba de licitatii care s-au intins pe o perioada de mai multi ani. 

"Vorbim de ani buni in care preturile au fost exagerate. Aici rolul-cheie il va avea ANRE, pentru ca este menirea lor sa calculeze pretul corect. Ii vom sprijini cu datele pe care le-am obtinut in cursul investigatiei", a adaugat Chiritoiu. 

El a sustinut ca modul cel mai simplu in care se poate recupera prejudiciul este scaderea tarifelor de distributie, lucru, pe care, de altfel, il va recomanda celor de la Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). 

La inceputul anului, Consiliul Concurentei a anuntat ca a sanctionat cu 73 de milioane de lei sase companii, printre care si Electrica, pentru incheierea a doua intelegeri anticoncurentiale pe piata comercializarii contoarelor si echipamentelor conexe pentru masurarea energiei electrice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img