marți, 19 martie, 2024

UPDATE: Fiul bunicii Ioana de la PADURENI s-a intors acasa. Si-a spalat mama si a facut curatenie de frica controlului de la primarie

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Materialul prezentat de cotidianul BUNA ZIUA VASLUI ( bzv.ro) a ajuns la urechile fiului bunicii Ioana Spiridon din comuna Padureni, in apropiere de municipiul Husi . Fiul ratacitor care detinea cardul pe care intra pensia bunicii, a sosit acasa foarte suparat si revoltat, atentie, atat pe cotidianul nostru, cat si pe localnicii care au indraznit sa discute cu noi si confirme faptul ca saraca femeie era pur  si simplu abandonata si lasata sa moara. Ba mai mult, acesta a avut amenintari la adresa mai multor persoane, amenintandu-le cu bataia.

Mentionam faptul ca individul a spalat-o pe femeie, i-a facut curatenie in odaie si asteapta linistit si cu sufletul implinit, comisia sociala dispusa de primarul Temistocle Diaconu . Daca va trece cu bine de aceasta comisie, cel mai probabil, in scurt timp, va disparea de acasa si batrana va fi lasata din nou singura si fara niciun fel de sprijin .  Cotidianul bzv.ro va va tine la curent. Vom incerca sa ajungem si noi la batranica in timpul anchetei pentru a obtine un rezultat “ la cald”. 

VOM REVENI CU DETALII.

STIREA INITIALA: Poveste sfasietoare in localitatea Capotesti, comuna Padureni, la doar cativa kilometri de municipiul Husi, judetul Vaslui. O batrana in varsta de 88 de ani, cu probleme de vedere si auz, isi duce traiul flamanda si abandonata de cei apropiati, in special de fiul sau care i-a luat cardul de pensie si actul de identitate. Ba mai mult, femeia sta intr-o odaie saracioasa si plina de pureci, cu ochiurile de la geamuri sparte si cu o soba care poate lua foc in orice clipa.

Oamenii care o cunosc pe bunica Ioana SPIRIDON spun ca soarta ei este tare grea, iar singurul sau fiu i-a luat cardul de pensie, spunand ca regulat trimite bani pentru painea femeii la un magazin satesc. Oamenii de acolo insa il contrazic si spun ca batrana umbla din poarta in poarta si cerea putina hrana. De la un timp, nici acestia nu o mai primesc in casele lor, deoarece este neingrijita si are si pureci.

O vecina, care o viziteaza periodic, ne-a spus ca a gasit-o recent pe batranica plangand si fara lemne de foc. Din cand in cand, dupa posibilitati, preotul din sat ii mai duce cate un blid de mancare.

Paradoxal, langa odaia saracioasa a batranei se afla restul locuintei, care are geamuri de termopan si este foarte ingrijita, insa, atentie, este incuiata bine, batrana neavand acces acolo.

Temistocle Diaconu, primarul comunei Padureni, s-a implicat, iar luni – 27 februarie, la locuinta femeii, se va desfasura o ancheta sociala de anvergura. Edilul a promis ca se va implica pentru a o ajuta pe femeie acum, la batranete.

Potrivit surselor noastre, batrana ar detine niste teren arabil si o bucatica de padure. Terenul pe care il are ar putea sa-l arendeze, ca sa primeasca produse, iar bucata de padure i-ar putea asigura necesarul de lemne pentru iarna. O nepoata i-a dus zilele trecute ceva lemne.

VOM REVENI CU DETALII in editia de luni, 27 februarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img