marți, 19 martie, 2024

UPDATE:Gafa autoritatilor husene. Au inversat culorile drapelului

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : în această dimineață( pe ploaie)- cei care au vopsit greșit indicatorul rutier al municipiului Huși, au mers în zonă și au remediat problema. Culorile au fost schimbate in ordinea fireasca si normala

Autoritatile municipiului Husi au reabilitat in urma cu scurt timp indicatorul de intrare in localitate. Fierul alb a fost vopsit in culorile drapelului Romaniei, ori cel putin asa au crezut domniile lor . In graba ori intr-o neatentie exagerata, culorile au fost inversate . In loc de albastru ,galben si rosu(.Libertate, Dreptate, Frăție”), indicatorul a fost vopsit cu rosu, galben si albastru . Putem intelege acest lucru daca luam in considerare faptul ca edilul Ioan Ciupilan este de la PSD. Pentru cei in cauza indemnam sa citeasca articolul 12 – simboluri nationale din Constitutia Romaniei .

 

Ce reprezintă culorile tricolorului României?

 

În anul 1848, steagul adoptat de către revoluționari ca drapel al Țării Românești a fost tricolorul albastru-galben-roșu (cu albastrul sus, deci, conform semnificației „Libertate, Dreptate, Frăție”). Culorile au fost dispuse pe verticală, după modelul francez. Semificația culorilor este aceasta: albastru reprezintă culoarea cerului senin, galbenul este nuanța ogoarelor mioritice și roșu este reprezntat de sângele vărsat de ostașii români pe câmpurile de luptă.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img